Αρχική Επιλεγμένα Γρίπη: Στους 90 οι νεκροί – Προστέθηκαν άλλα έξι άτομα σε μια...

Γρίπη: Στους 90 οι νεκροί – Προστέθηκαν άλλα έξι άτομα σε μια εβδομάδα!

0
Γρίπη, Αρρώστια

Αρχίζει σιγά σιγά να υποχωρεί η γρίπη, αλλά αυτό δεν τη πτοεί, αφού μέσα σε μία εβδομάδα σκότωσε έξι ακόμα ανθρώπους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 90. Το διάστημα 2 έως τις 8 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, είχαμε τους έξι θανάτους.

Την ίδια ώρα, δύο ασθενείς με γρίπη χρειάσθηκε να μεταφερθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των ασθενών που χρειάσθηκαν εφέτος νοσηλεία στην εντατική ανήλθε σε 217. Άλλοι 11 ασθενείς νόσησαν μεν σοβαρά από τη γρίπη, αλλά δεν νοσηλεύτηκαν στην εντατική.

Από τους ασθενείς που κατέληξαν οι 53 ήσαν άνδρες και οι υπόλοιποι γυναίκες. Είχαν ηλικία έως 91 ετών, ενώ οι 78 νοσηλεύθηκαν στην εντατική πριν καταλήξουν.  Στο 95% των περιπτώσεων οι άνθρωποι αυτοί αρρώστησαν από ιό γρίπης τύπου Α και οι υπόλοιποι από ιό γρίπης τύπου Β.

Γρίπη

Να επισημάνουμε, ότι τα 83 από τα 90 θύματα ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για επιπλοκές στην γρίπη. Επομένως θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί εναντίον της. Ωστόσο μόνο οι 33 είχαν εμβολιαστεί.

Η εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης του ΕΟΔΥ αποκαλύπτει ακόμα ότι τα πολύ μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν κυρίως να χρειασθούν νοσηλεία στην εντατική λόγω γρίπης. Τα παιδιά ηλικίας έως 9 ετών που εισήχθησαν στην εντατική ήταν 22, ενώ 60-69 ετών ήταν 58 ασθενείς. Άλλοι 84 ασθενείς είχαν ηλικία από 70 ετών και πάνω.

Τα προαναφερθέντα στοιχεία είναι όσα δηλώθηκαν στον ΕΟΔΥ έως την Δευτέρα 12 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι.

Με πληροφορίες από: iatropedia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here