Αρχική Περιβάλλον Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κλίμα η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το κλίμα η Γκρέτα Τούνμπεργκ

0
Γκρέτα Τούνμπεργκ, Greta Thunberg
Διαφήμιση

Μετά από πρόσκληση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ θα μετάσχει την Τετάρτη 4 Μαρτίου σε συνεδρίαση της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, με κεντρικό θέμα τη νομοθεσία για το κλίμα.

«Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την προσκάλεσε για να εξηγήσει το όραμά της για το περιβάλλον στα μέλη της Κομισιόν. Η Γκρέτα δέχτηκε», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η Επιτροπή θα παρουσιάσει, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας της συνεδρίασης τον «Νόμο για το κλίμα», που έχει ως στόχο να γίνει η Ευρώπη, η «πρώτη ήπειρος ουδέτερη σε άνθρακα», έως το 2050.

Γκρέτα Τούνμπεργκ, Greta Thunberg

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι ισχύουσες πολιτικές δεν επιτρέπουν παρά μια μείωση 60% των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έως το 2050.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αναμένεται να συναντήσει, επίσης την Τετάρτη τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι και να εκφωνήσει ομιλία ενώπιον των ευρωβουλευτών της επιτροπής περιβάλλοντος.

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου, η 17χρονη Τούνμπεργκ, αναμένεται να λάβει μέρος στην πορεία των νέων για το κλίμα στις Βρυξέλλες.

***

Σχετικά Άρθρα
Διαφήμιση