Αρχική Περιβάλλον Ντοκιμαντέρ του BBC με πρωταγωνίστρια την Greta Thunberg

Ντοκιμαντέρ του BBC με πρωταγωνίστρια την Greta Thunberg

0
Greta Thunberg
Διαφήμιση

Μας αρέσει δεν μας αρέσει, η Greta Thunberg ήρθε για να μείνει. Η 17χρονη Σουηδή ακτιβίστρια γνωστή για τη δράση της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θα είναι το πρόσωπο νέας σειράς ντοκιμαντέρ του BBC.

Το ντοκιμαντέρ θα παρακολουθεί την διεθνή σταυροφορία της Γκρέτα για το κλίμα, καθώς και το ταξίδι ενηλικίωσής της. Η κάμερα του βρετανικού δικτύου θα καταγράφει στις συναντήσεις της με επιστήμονες, πολιτικούς και επιχειρηματίες, εξηγώντας παράλληλα την κατάσταση σήμερα και προτείνοντας λύσεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Μοναδική ευκαιρία για το BBC

Greta Thunberg

Ο παραγωγός της σειράς Rob Liddell επισήμανε ότι η κλιματική αλλαγή είναι το πιο σημαντικό θέμα της ζωής μας και ότι “έχει έρθει η ώρα να γίνει μια σοβαρή τηλεοπτική σειρά που να αναλύει τα στοιχεία αλλά και τις αιτίες γι’ αυτό το πολύπλοκο αυτό ζήτημα. Το γεγονός ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό με την Γκρέτα είναι μοναδικό προνόμιο, καθώς μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε από μέσα τι σημαίνει να είσαι ένα παγκόσμιο σύμβολο και ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα στον πλανήτη”.

Η Γκρέτα, ο Τράμπ και το κλίμα

Greta Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η Thunberg ήρθε στη δημοσιότητα το 2018 με αφορμή απεργία πείνας που πραγματοποίησε έξω από το σχολείο της ως διαμαρτυρία για το κλίμα, δράση χάρη στην οποία γεννήθηκε το κίνημα “Παρασκευές για το Κλίμα”. Η Γκρέτα έκτοτε απόκτησε παγκόσμια φήμη, μίλησε στον ΟΗΕ, προτάθηκε δυο φορές για Νόμπελ ειρήνης, χαρακτηρίστηκε από το Time ως πρόσωπο του 2019, ενώ ενόχλησε πολλούς αρνητές της κλιματικής αλλαγής με πρώτο και καλύτερο τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump – ο οποίος μάλιστα …διέγνωσε ότι η νεαρή ακτιβίστρια έχει “πρόβλημα διαχείρισης θυμού”!

Πρόσφατα μάλιστα, σε άρθρο της στην βρετανική εφημερίδα The Guardian, η Greta Thunberg ζήτησε από τους ηγέτες που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, να εγκαταλείψουν τα ορυκτά καύσιμα, γιατί είναι μια “τρέλα”.

Διαφήμιση