Αρχική Περιβάλλον Προληπτικό το σχέδιο «Τάλως» για το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Προληπτικό το σχέδιο «Τάλως» για το ηφαίστειο της Σαντορίνης

0
Ηφαίστειο Σαντορίνης
Διαφήμιση

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) διευκρινίζει πως το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Τάλως» «είναι προληπτικό» και εξηγεί πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις για κίνδυνο». 

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αρμόδιο στέλεχος της ΓΓΠΠ, είπε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση συνεπειών από πιθανή ενεργοποίηση του ηφαιστείου της Σαντορίνης, εντάσσεται στον γενικό σχεδιασμό για την προετοιμασία όλου του κρατικού μηχανισμού και τη θωράκιση της χώρας απέναντι σε οποιονδήποτε κίνδυνο και φυσική καταστροφή, και σε ό,τι αφορά το ηφαίστειο της Σαντορίνης και πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη για ενεργοποίηση.

Τα σχέδια της ΓΓΠΠ

Hφαίστειο Σαντορίνης, σχέδιο Τάλως

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται τα πρώτα δύο σχέδια που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Νοέμβριο, με τις κωδικές ονομασίες «Δάρδανος» και «Ιόλαος» για πλημμύρες και πυρκαγιές, αντίστοιχα, ενώ ο πρώτος κύκλος των σχεδίων για την αντιμετώπιση βασικών κινδύνων, κλείνει με το σχέδιο «Τάλως» και ακόμη δύο Γενικά Σχέδια:

  • Το Γενικό Σχέδιο με την κωδική ονομασία Εγκέλαδος για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών.
  • Το Γενικό Σχέδιο με την κωδική ονομασία Ηράκλειτος για την Αντιμετώπιση Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης στο πλαίσιο εναρμόνισης με την Ευρωπαϊκή οδηγία SEVESO III, το οποίο εκδόθηκε σήμερα το πρωί.

Hφαίστειο Σαντορίνης

Αυτά τα τρία Σχέδια (Εγκέλαδος, Ηράκλειτος, Τάλως), θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020.

Και τα πέντε γενικά σχέδια που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής βρίσκονται στη διάθεση όλων των φορέων που εμπλέκονται στην Πολιτική Προστασία, ενώ μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου θα ακολουθήσουν και άλλα επιμέρους σχέδια, κυρίως για τεχνολογικά ατυχήματα.

Ηφαίστειο Σαντορίνης

Εντωμεταξύ, ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει αυτήν την ώρα στην Τρίπολη, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανο Κολοκούρη και τον εθνικό διοικητή Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, όπου στις 14:30 θα έχουν σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και αντιπεριφερειάρχες.

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στο διοικητήριο της Περιφέρειας. Αμέσως μετά θα έχουν συσκέψεις με δημάρχους, τον νέο περιφερειάρχη και αξιωματικούς της Πυροσβεστικής.

Με πληροφορίες από: newsbeast.gr

Διαφήμιση