Αρχική Ενέργεια Νέος Πρόεδρος της Επιτροπής για τη μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή

Νέος Πρόεδρος της Επιτροπής για τη μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή

0
Κωστής Μουσουρούλης
Διαφήμιση

Ένα έμπειρο περί τα ενεργειακά, ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Κωστή Μουσουρούλη, επέλεξε η Διυπουργική Επιτροπή για την απολιγνιτοποίηση ως Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Όπως ορίζεται από την σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Μουσουρούλης αναλαμβάνει Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, δηλαδή της Ομάδας Εργασίας που -υπό την εποπτεία της Διυπουργικής Επιτροπής- θα καταρτίσει και θα υλοποιήσει το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης και θα συντονίσει τις συνδεόμενες με αυτό δραστηριότητες. Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να τον διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη θέση αυτή, επειδή συνδυάζει την πολύ καλή γνώση του ενεργειακού κλάδου, με προϋπηρεσία στις Βρυξέλλες και μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση κοινοτικών προγραμμάτων.

Τα εύσημα από το ΥΠΕΝ

μεταλιγνιτική εποχή

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή του Κωστή Μουσουρούλη. Συνδυάζει τη βαθιά γνώση του κλάδου της ενέργειας με την τεχνογνωσία αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των χρηματοδοτικών μηχανισμών και εργαλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχω συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία με τον κ. Μουσουρούλη στο παρελθόν. Η εμπειρία του τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Αθήνα είναι πολύτιμη. Είμαι βέβαιος ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση!», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας –και πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής- Κωστής Χατζηδάκης.

«Η υλοποίηση του σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης χρειάζεται έναν άνθρωπο που θα σκύβει καθημερινά πάνω από το όραμα και τα προβλήματα των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Ο Κ. Μουσουρούλης είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να δουλέψει μαζί με τις Περιφέρειες και τη ΔΕΗ σε αυτό το έργο», επισήμανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς.

Who is who

Κωστής Μουσουρούλης

Ο Κωστής Μουσουρούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1963. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους στην Ευρωπαϊκή Οικονομία  και στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (ULB). Διαθέτει Certificat στη Δημόσια Διοίκηση από το Solvay Brussels School of Economics & Management.

Το 2004 ανέλαβε τη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Το 2007 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, αρμόδιος για τον τομέα της Ενέργειας.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2009 με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη βουλευτής το 2012 και διορίστηκε Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου την περίοδο 2012-2013. Θήτευσε επίσης αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2015.

Διαφήμιση