Αρχική Ζώα Oι νυχτερίδες είναι γεμάτες ιούς ενώ οι ίδιες δεν νοσούν ποτέ!

Oι νυχτερίδες είναι γεμάτες ιούς ενώ οι ίδιες δεν νοσούν ποτέ!

0
Nυχτερίδες
Διαφήμιση

Οι νυχτερίδες αποτελούν ιδανικές δεξαμενές για μεγάλο αριθμό βακτηρίων, χωρίς οι ίδιες να εμφανίζουν εμφανή σημάδια νόσου.

Ο ρόλος τους εξάλλου σε μια σειρά ιών και πανδημιών είναι περίτρανα γνωστός, σε πράγματα δηλαδή όπως η λύσσα, αλλά και οι κορονοϊοί, οι φιλοϊοί, ο Έμπολα, ο SARS και πάει λέγοντας.

Τον ρόλο τους ως θερμοκοιτίδα ιών έψαξε λοιπόν να βρει μια νέα μελέτη, με συνδυασμό εμπειρικών δεδομένων και προγνωστικών μοντέλων, βρίσκοντας κάτι σημαντικό.

Nυχτερίδες

Οι νυχτερίδες έχουν λοιπόν ετοιμοπόλεμο ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να ανταποκρίνονται άμεσα σε οποιαδήποτε απειλή και έτσι μεταδίδουν άμεσα τους ιούς, χωρίς αυτοί να προλάβουν να προσβάλουν τις νυχτερίδες.

Ζώα με ασθενέστερα ανοσοποιητικά θα υπέφεραν πολύ από τους ιούς που κουβαλάνε οι νυχτερίδες. Εκείνες όμως μπορούν να δημιουργούν επιτόπου αποτελεσματικές αντιϊκές αντιδράσεις.

Όπως λένε χαρακτηριστικά ερευνητές: «Αυτό θα κατέληγε σε εκτεταμένη φλεγμονή αν κάποιο άλλο ζώο επιχειρούσε μια τέτοια αντιϊκή αντίδραση με το δικό του ανοσοποιητικό. Οι νυχτερίδες εμφανίζονται να έχουν ιδιαιτέρως ανθεκτικές αντιφλεγμονώδεις οδούς».

Nυχτερίδες

«Όταν έχεις ένα τόσο ανώτερο ανοσοποιητικό σύστημα οι ιοί δεν προκαλούν βλάβη στον ξενιστή τους. Όταν όμως μεταφέρεται σε κάτι σαν τον άνθρωπο, εμείς δεν έχουμε τους ίδιους αντιϊκούς μηχανισμούς, γι’ αυτό και βιώνουμε μεγάλες παθολογίες».

Οι νυχτερίδες μεταφέρουν τους ιούς τους μέσω του σάλιου, των ούρων και των κοπράνων τους, μολύνοντας έτσι άλλα ζώα, πριν αυτά μολύνουν τον άνθρωπο.

Με πληροφορίες από: newsbeast.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓαλλία και Ιταλία ξεκινούν προσεχώς γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ
Επόμενο άρθροΣτην Ομόνοια μεταφέρεται το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ