Αρχική Τουρισμός Στην Ομόνοια μεταφέρεται το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ

Στην Ομόνοια μεταφέρεται το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ

Η μεταφορά του Υπουργείου Τουρισμού και των υπηρεσιών του ΕΟΤ στην πλατεία Ομονοίας θα συμβάλει στην αναβάθμιση όλης της περιοχής
0
Υπουργείο Τουρισμού Ομόνοια
Διαφήμιση

Μετακομίζει σε νέο κτήριο συνολικής επιφάνειας 10.247 τ.μ., στην περιοχή της Ομόνοιας, το Υπουργείο Τουρισμού, καθώς και οι υπηρεσίες του ΕΟΤ.

Πιο συγκεκριμένα, υπογράφηκε η σύμβαση μίσθωσης μεταξύ του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, και του διοικητή και προέδρου του ΔΣ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, Ευάγγελου-Απόστολου Κωνσταντίνου, με την οποία το ακίνητο επί της οδού Σωκράτους 65, στην Αθήνα, εκμισθώνεται στο Υπουργείο Τουρισμού.

Η διάρκεια της μίσθωσης του κτηρίου ορίζεται στα 30 έτη.

Το νέο κτήριο του Υπουργείου

Στην Ομόνοια μεταφέρεται το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Πρόκειται για ένα ακίνητο συνολικής επιφάνειας 10.247 τ.μ. με εμβληματικό χαρακτήρα, το οποίο για δεκαετίες είχε αποτελέσει ένα από τα σημεία αναφοράς της περιοχής της πλατείας Ομονοίας, λειτουργώντας αρχικά, από το έτος 1961 έως το 1980, ως το ξενοδοχείο «Ambassadeur» και στη συνέχεια, από το έτος 1981 έως το 2000, ως το Εφετείο Αθηνών.

Το κτήριο, τα τελευταία 20 χρόνια, παρέμενε κενό και αναξιοποίητο, χωρίς να αποφέρει κανένα έσοδο, οπότε εκτιμάται πως η αποκατάστασή του θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής της πλατείας Ομονοίας.

Η μεταφορά συμβάλει στην αναβάθμιση της Ομονοίας

Πλ. Ομόνοιας
ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ (EUROKINISSI)

Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής συμφωνίας, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, υπογράμμισε πως «η μεταφορά του Υπουργείου Τουρισμού και των υπηρεσιών του ΕΟΤ στην πλατεία Ομονοίας έχει διττή σημασία. Αρχικά θα συμβάλει στην αναβάθμιση όλης της περιοχής, η οποία είχε χάσει την αίγλη του παρελθόντος και, παράλληλα, […] θα εξασφαλίσει ετήσια εξοικονόμηση πόρων του Δημοσίου ύψους 1,8 εκατ. ευρώ».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΕΠ ανέφερε πως «η υπογραφή εκμίσθωσης αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του Ταμείου, μια κεντρική επιλογή που υλοποιείται πλέον σε σημαντικό βαθμό με προφανή οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη. Το δεύτερο είναι η συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, ένα κομβικό υπουργείο για την οικονομική ανάπτυξη και για τη διεθνή προβολή της χώρας μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here