Αρχική Ενέργεια Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν προσεχώς γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ

Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν προσεχώς γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ

0
AOZ
Διαφήμιση

Toν προσεχή Απρίλιο, γαλλοϊταλική κοινοπραξία και αμερικανικές εταιρείες ξεκινούν γεωτρήσεις εντός Κυπριακής ΑΟΖ, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στην περιοχή.

Αυτό ανέφερε ο  Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, μιλώντας στο ελληνικό Euronews. Η αρχή θα γίνει τον Απρίλιο στο οικόπεδο 6 από τις ΕΝΙ και Total. Ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου εφαρμόζεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν προσεχώς γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ

Όπως τόνισε: «Οι προκλήσεις από τουρκικής πλευράς δεν είναι κάτι καινούργιο, απλά το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μια κλιμάκωση αυτών των ενεργειών. Αλλά πρέπει να πω ότι, παρά όλες αυτές τις προκλήσεις, τις διαχρονικές προκλήσεις, το πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρεί κανονικά και βεβαίως ετοιμαζόμαστε για έναν νέο κύκλο ερευνητικών γεωτρήσεων, οι οποίες θα αρχίσουν πολύ σύντομα από την γαλλοϊταλική κοινοπραξία Total και ENI. Αυτό το πρόγραμμα θα το ακολουθήσει και πρόγραμμα από αμερικανικές εταιρείες, από την Exxon και την Qatar Petroleum».

Σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου για την υπογραφή οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με το Ισραήλ, μετά από την υπογραφή των σχετικών τουρκολιβυκών μνημονίων, ο υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι μέλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων με τις γειτονικές της χώρες, είτε σε διμερές είτε σε πολυμερές επίπεδο.

AOZ

Σχολιάζοντας αμερικανικά δημοσιεύματα που συνδέουν την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από το αμερικανικό Κογκρέσο με τις δραστηριότητες της Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι η προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η ευθύγραμμιση των συμφερόντων.

Με πληροφορίες από: ifimerida.gr

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here