Αρχική Περιβάλλον Δήμος Αθηναίων: Εργασίες ανάπλασης στο Βοτανικό Κήπο του ΕΚΠΑ

Δήμος Αθηναίων: Εργασίες ανάπλασης στο Βοτανικό Κήπο του ΕΚΠΑ

0
Βοτανικός Κήπος

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης και καθαριότητας στον Βοτανικό Κήπο του ΕΚΠΑ, στην Ιερά Οδό, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε πρόσφατα ο δήμος Αθηναίων.

Η πρώτη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε ήδη, από τους ανθρώπους της Διεύθυνσης Πρασίνου, προκειμένου να μπορέσει άμεσα να δοθεί στους πολίτες ο ιστορικός αυτός χώρος στην περιοχή του Βοτανικού.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν με την εποπτεία του αρμόδιου αντιδημάρχου Σάκη Κολλάτου, αφορούσαν την απομάκρυνση της ξερής βλάστησης που είχε συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησης.

Σύμφωνα με το σχέδιο του δήμου τους επόμενους μήνες θα γίνουν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου αυτός ο πνεύμονας πρασίνου έκτασης 7 στρεμμάτων να αναμορφωθεί ριζικά και να γίνει πόλος έλξης για τους Αθηναίους.

Δήμος Αθηναίων: Εργασίες ανάπλασης στο Βοτανικό Κήπο του ΕΚΠΑ

Η σύμβαση

Η προγραμματική σύμβαση που συνυπέγραψαν πρόσφατα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος προβλέπει:

  • την συντήρηση και διαχείριση των δομών του Βοτανικού Κήπου και
  • την αναβάθμιση του φυσικού του περιβάλλοντος μέσω παρεμβάσεων των υπηρεσιών του Δήμου.

Με τις δράσεις αυτές, ο κήπος θα ξαναγίνει επισκέψιμος στο ευρύ κοινό συμβάλλοντας στην συνολική αναβάθμιση της περιοχής του Βοτανικού και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.

Δήμος Αθηναίων: Εργασίες ανάπλασης στο Βοτανικό Κήπο του ΕΚΠΑ

Οι προτεραιότητες

Πρώτη προτεραιότητα είναι να αποκατασταθεί η βιοποικιλότητα από τα περίπου 200 είδη φυτών που καλλιεργούνταν στον κήπο.

  • Υπάρχουν πολλά είδη δένδρων και θάμνων (μερικά πολύ μεγάλης ηλικίας),
  • αρκετά ποώδη είδη, και
  • μικρές τεχνητές λίμνες με υδρόβια φυτά.

Στα ενδιαφέροντα φυτά του Κήπου περιλαμβάνονται ορισμένα πανύψηλα είδη Cupressus sempervirens και Washingtonia sp. και κάποια φυτά ιστορικής σημασίας.

Δήμος Αθηναίων: Εργασίες ανάπλασης στο Βοτανικό Κήπο του ΕΚΠΑ

Η δήλωση του δημάρχου

«Σήμερα, μπαίνει μπροστά ένα έργο σημαντικό ως προς την κοινωνική αλλά και την ιστορική του διάσταση. Κάνουμε το πρώτο βήμα για να αποκαταστήσουμε τον Βοτανικό Κήπο.

Να μπορούν να τον επισκέπτονται όλοι και να συνεχίσει, με την παρουσία του, να κάνει πιο πλούσια και πιο φωτεινή την ιστορία της Αθήνας».

Δήμος Αθηναίων: Εργασίες ανάπλασης στο Βοτανικό Κήπο του ΕΚΠΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here