Αρχική Υγεία - Διατροφή Αυξάνονται διαρκώς οι νεκροί από τον κοροναϊό – Στους 722 ο απολογισμός

Αυξάνονται διαρκώς οι νεκροί από τον κοροναϊό – Στους 722 ο απολογισμός

0
κοροναϊός
Διαφήμιση

Έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο απολογισμός των νεκρών από τον κοροναϊό, ανέρχεται σε 722 ηπειρωτική Κίνα, καθώς επιπλέον 86 ασθενείς υπέκυψαν.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας σήμερα, στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας καταγράφηκαν επιπλέον 81 θάνατοι, εκ των οποίων 67 στην πόλη Βουχάν.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, 3.399 ήταν τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε πάνω από 31.774 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Ένας Αμερικανός πολίτης μεταξύ των θυμάτων του κοροναϊού

Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας Αμερικανός πολίτης, που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό στην κινεζική πόλη Boυχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη εκπρόσωπο της πρεσβείας στο Πεκίνο, πρόκειται για τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο Αμερικανού.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας Αμερικανός πολίτης 60 ετών, που ήταν φορέας του κοροναϊού, πέθανε σε νοσοκομείο της Ουχάν, στην Κίνα, στις 6 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι 19 ξένοι πολίτες έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Κίνα και ότι δύο από αυτούς έγιναν καλά, δίχως να δημοσιοποιήσει την εθνικότητα των ασθενών.

28,67 εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση του κοροναϊού

κοροναϊός

Για να αντιμετωπίσει την εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, το Πεκίνο διέθεσε την Παρασκευή 200 εκατομμύρια γουάν (περίπου 28,67 εκατομμύρια δολάρια) από τον κεντρικό προϋπολογισμό.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την οργάνωση μονάδων ειδικής αντιμετώπισης των περιστατικών μόλυνσης από το νέο κοροναϊό, σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή για την Ανάπτυξη και την Ανασυγκρότηση.

***

Διαβάστε επίσης:

Διαφήμιση