Αρχική Περιβάλλον Αφίσες καλλιτεχνών στην Αυστραλία απεικονίζουν την κλιματική κρίση

Αφίσες καλλιτεχνών στην Αυστραλία απεικονίζουν την κλιματική κρίση

0
Αφίσες καλλιτεχνών στην Αυστραλία απεικονίζουν την κλιματική κρίση Bushfire Brandalism
Διαφήμιση

Αντικαθιστώντας τις αφίσες στους δρόμους οι καλλιτέχνες στην Αυστραλία απεικονίζουν την κλιματική κρίση, μέσα από τα έργα τους, σε μια προσπάθεια να αφυπνίσουν τους συμπολίτες τους.

Συγκεκριμένα 41 Αυστραλοί καλλιτέχνες μετέτρεψαν τους δρόμους της Μελβούρνης, του Σίντνεϊ και του Μπρισμπέιν στην πιο μεγάλη ανεπίσημη πλατφόρμα για μια εκστρατεία που προσκαλεί σε περιβαλλοντική δράση, άμεσα.

Bushfire Brandalism 2

Προσφάτως, οι καλλιτέχνες που είναι μέλη της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Bushfire Brandalism αντικατέστησαν 78 αφίσες σε δημόσιους χώρους στις τρεις πόλεις με πρωτότυπα έργα τους που εστιάζουν:

  • στη βιομηχανία των ορυκτών καυσίμων
  • στους ηρωικούς Αυστραλούς πυροσβέστες
  • στην καταστροφή της άγριας ζωής και των οικοτόπων

«Ως κολεκτίβα Αυστραλών καλλιτεχνών, οδηγηθήκαμε στο να διεκδικήσουμε εκ νέου διαφημιστικό χώρο, με αφίσες που μιλούν για την αδράνεια της κυβέρνησης της Αυστραλίας όσον αφορά την κλιματική αλλαγή και τις καταστροφικές πυρκαγιές στη λόχμη.

Δεν αποδεχόμαστε ότι αυτή η κατάσταση είναι ” business as usual”. Καθιστούμε ορατά αυτά τα θέματα στους δημόσιους χώρους μας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσής μας. Χώρους και τομείς που έχουν μονοπωληθεί από οντότητες οι οποίες επιμένουν σε συντηρητικές ημερήσιες διατάξεις άρνησης (του προβλήματος της αλλαγής του κλίματος). Αν δεν δημοσιεύσουν οι εφημερίδες αυτή την ιστορία, θα το κάνουμε εμείς!» τόνισαν.

Bushfire Brandalism 1

Πολλά από τα πρωτότυπα έργα των καλλιτεχνών τοποθετήθηκαν σε στάσεις δημόσιων μέσων μεταφοράς και σε άλλους δημόσιους χώρους, συνοδευόμενα από κώδικες QR, οι οποίοι επέτρεπαν στους θεατές να σκανάρουν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερους από 30 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

#BushfireBrandalism from Partier Bresson on Vimeo.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Lifo

Διαφήμιση