Αρχική COVID-19 Koρονοϊός: 490 νεκροί στην Κίνα – 24.300 κρούσματα

Koρονοϊός: 490 νεκροί στην Κίνα – 24.300 κρούσματα

0
Διαφήμιση

Στους 490 έχει φτάσει αριθμός των νεκρών στην Κίνα εξαιτίας του κοροναϊού στην Κίνα, καθώς οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, που αποτελεί την εστία της μόλυνσης, κατέγραψαν 65 νέους θανάτους, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε χθες σε 3.887, εκ των οποίων 3.156 στην επαρχία Χουμπέι. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 24.324.

Με μοναδικές εξαιρέσεις έναν Κινέζο από την Βουχάν, που πέθανε στις Φιλιππίνες, κι ενός ασθενούς που πέθανε στο Χονγκ Κονγκ, όλοι οι υπόλοιποι θάνατοι έχουν καταγραφεί στην ηπειρωτική Κίνα.

Σε εγρήγορση ΗΠΑ, Βρετανία και Βραζιλία

Κορονοϊός

Στο μεταξύ το State Department ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται να στείλει αεροσκάφη για να παραλάβουν πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται στην περιοχή της Βουχάν, πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι, αύριο Πέμπτη.

Το Foreign Office από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα εκμισθώσει πολιτικό αεροσκάφος για να παραλάβει υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου και συγγενείς τους από την περιοχή της Ουχάν, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας Φερνάντου Αζεβέντου ανακοίνωσε ότι δύο στρατιωτικά αεροσκάφη Embraer C-190 της Πολεμικής Αεροπορίας – ο τύπος αυτός αεροσκάφους σε διαμόρφωση μεταφοράς επιβατών έχει 36 θέσεις – θα αναχωρήσουν σήμερα για την Βουχάν με ενδιάμεσους σταθμούς σε Ισπανία και Πολωνία για ανεφοδιασμό και θα φθάσουν στην κινεζική πόλη μεθαύριο Παρασκευή, αφού δόθηκε η άδεια των αρχών στο Πεκίνο.

Με πληροφορίες από: https://www.naftemporiki.gr/

Διαφήμιση