Αρχική Επιλεγμένα Στην τελική ευθεία το καταφύγιο αδέσποτων στο Λάκωμμα Θεσσαλονίκης

Στην τελική ευθεία το καταφύγιο αδέσποτων στο Λάκωμμα Θεσσαλονίκης

Στις εγκαταστάσεις τα αδέσποτα θα εκπαιδεύονται ώστε να υιοθετηθούν αργότερα ως ζώα συντροφιάς ή ως ζώα υποστήριξης ασθενών
0
adespota

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ), έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία για τη δημιουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα ζώα στο Λάκωμμα και σε έκταση 33 στρεμμάτων.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενέκρινε την υπαγωγή της σχετικής πρότασης του Συνδέσμου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», με χρηματοδότηση 2.200.000 ευρώ.

«Πρόκειται ουσιαστικά να δημιουργηθεί ένα ενδιαίτημα όπου τα ζώα θα εξετάζονται από κτηνιάτρους, θα αποπαρασιτώνονται, θα στειρώνονται και θα εμβολιάζονται. Μετά την αποθεραπεία τους, θα προωθούνται για υιοθεσία» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, Αντώνης Ζαβέρκος. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι η δομή που θα δημιουργηθεί είναι δυναμικότητας 80 θέσεων, ενώ με την αποχώρηση κάθε ζώου θα μπαίνουν άλλα ζώα στο καταφύγιο.

Παράλληλα, θα υπάρχουν εκπαιδευτές που θα τα εκπαιδεύουν ώστε να υιοθετηθούν αργότερα ως ζώα συντροφιάς ή να αναλάβουν «δράση» ακόμη και σε περιπτώσεις υποστήριξης ασθενών.

Ο σχεδιασμός του προβλέπει, και τη λειτουργία αποτεφρωτήρα προκειμένου να οδηγούνται στην αποτέφρωση όσα ζώα πεθαίνουν στο αστικό ή περιαστικό περιβάλλον.

Ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ περιμένει τον Ιούνιο του 2020 από το υπουργείο για να ανοίξουν τα διαβιβαστικά έγγραφα κάθε πρότασης ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του έργου.

Διαβάστε επίσης:  «Σάρκα και οστά» παίρνει το πρώτο κόμμα για τα ζώα στην Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here