Αρχική Περιβάλλον Σταθμός μέτρησης της κλιματικής αλλαγής στο Περτούλι

Σταθμός μέτρησης της κλιματικής αλλαγής στο Περτούλι

0
Pertouli
Διαφήμιση

Στο Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου, προβλέπεται η εγκατάσταση Σταθμού Μέτρησης της Κλιματικής Αλλαγής, προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος χρόνου και με επιστημονικά στοιχεία οι αλλαγές που συντελούνται στο κλίμα.

Πρόκειται για μια φιλόδοξη προγραμματική σύμβαση που υπογράφουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Ταμείο Διοικήσεως και Διαχειρίσεως των Πανεπιστημιακών Δασών.

Ιδιαίτερα ανήσυχος ο Περιφερειάρχης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr η εγκατάσταση του συγκεκριμένου σταθμού στο Περτούλι προέκυψε μετά από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, ο οποίος θέτει σταθερά ως Νο1 πρόβλημα της εποχής μας την Κλιματική Αλλαγή.

Ο κ. Αγοραστός ανησυχεί ιδιαίτερα την τελευταία διετία οπότε και λόγω της ανομβρίας τα περισσότερα ποτάμια της Θεσσαλίας στέρεψαν, ενώ μελέτες δείχνουν ερημοποίηση της περιοχής. Ο περιφερειάρχης έθιξε το θέμα της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης για άμεση δράση και κατά τη σύσκεψη για τον Αχελώο την περασμένη Πέμπτη στη Αθήνα, ζητώντας άμεσα λύσεις.

Ο κ. Αγοραστός μιλώντας στο trikalavoice.gr αναφέρει ότι «εμείς δεν θα παραμείνουμε θεατές της Κλιματικής Αλλαγής. Δεν θα τη δεχθούμε μοιρολατρικά. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και σχεδιάζουμε έργα που θα αποτρέψουν την ερημοποίηση της Θεσσαλίας και τη διατήρησή της ως μιας εύφορης πεδιάδας. Ενδιαφερόμαστε για τον άνθρωπο, για τη ζωή του, για τις επόμενες γενιές. Δεν θα παραδοθούμε…».

Ο Σταθμός Μέτρησης Κλιματικής Αλλαγής
Ο Σταθμός Μέτρησης Κλιματικής Αλλαγής στο Περτούλι θα μετρά και θα παρακολουθεί την εναλλαγή ενέργειας και αερίων μεταξύ των οικοσυστημάτων της ατμόσφαιρας.
Θα εγκατασταθούν ειδικοί πύργοι με αισθητήρες μέσα από τους οποίους θα μετρούνται, ο στροβιλισμός του ανέμου πάνω από την κώμη των δέντρων, όπως αυτός εισέρχεται και εξέρχεται από τη συστάδα και άλλα ευαίσθητα στοιχεία.

 

Διαφήμιση