Αρχική Περιβάλλον Φεβρουάριος 2020: Μακροπρόθεσμη πρόγνωση καιρού

Φεβρουάριος 2020: Μακροπρόθεσμη πρόγνωση καιρού

0
Βροχή, χειμώνας
ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟ (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Διαφήμιση

Με τον Φεβρουαρίου προ των πυλών, το Hellenic Weather δημοσίευσε μία μακροπρόθεσμη πρόγνωση καιρού για τον μήνα που μας έρχεται.

Συνοπτικά, μέσα στο πρώτο μισό του Φεβρουαρίου αναμένουμε πολλές βροχές, ενώ στο δεύτερο μισό του μήνα θα πέσουν και χιόνια στις πεδινές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας Ελλάδας.

Η μακροπρόθεσμη πρόγνωση καιρού

1-10 Φεβρουαρίου

Κακοκαιρία με βροχές στα πεδινά και νοτιότερα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά/ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακά και προς το κλείσιμο του δεκαημέρου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά προσήνεμα και την νότια νησιωτική χώρα.

11-20 Φεβρουαρίου

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες – ενισχυμένο Ν/ΝΔ ρεύμα. Πτώση της θερμοκρασίας στα μέσα του μήνα στην βορειοανατολική, ανατολική και νότια Ελλάδα με χιονοπτώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιθανόν στα κεντρικά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο – ενισχυμένο Β/ΒΑ ρεύμα στο Αιγαίο και Ν/ΝΑ στο Ιόνιο.

21-29 Φεβρουαρίου

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και γενικευμένη κακοκαιρία στην χώρα – πιθανόν χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές της κεντρική, ανατολικής και βόρειας Ελλάδας. Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας στα τέλη του μήνα.

© YouWeather.com – Δημήτρης Καμπόλης

Για την πρόγνωση σημείων πατήστε εδώ.

Διαβάστε επίσης:  Έρχεται ο δεύτερος πιο βαρύς χειμώνας των τελευταίων 17 ετών
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέος ευρωπαϊκός αερομεταφορέας: H LOT αγοράζει την Condor
Επόμενο άρθροΔημοπρατούνται 17 Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων