Αρχική Επιχειρείν Νέος ευρωπαϊκός αερομεταφορέας: H LOT αγοράζει την Condor

Νέος ευρωπαϊκός αερομεταφορέας: H LOT αγοράζει την Condor

0
Condor
Διαφήμιση

Η πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Condor, της θυγατρικής  αεροπορικής εταιρείας του Βρετανικού ομίλου Thomas Cook που πτώχευσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, κλονίζοντας την διεθνή τουριστική αγορά και επιβαρύνοντας με 1 δις την Ελληνική τουριστική αγορά.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας Condor, ο οποίος μέχρι τις δραματικές εξελίξεις του Σεπτεμβρίου 2019  ήταν κερδοφόρος, έλαβε προκειμένου να επιβιώσει δάνειο – «γέφυρα» ύψους 380 εκατομμυρίων ευρώ, που εγγυήθηκε  η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας  και η κυβέρνηση της Έσσης.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Φρανκφούρτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Condor  κ. Ralf Teckentrup και ο διευθύνων σύμβουλος  της LOT  κ. Rafal Milczarski, ανακοίνωσαν τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, προβλέποντας ότι  θα δημιουργήσει έναν από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς αεροπορικούς ομίλους με περισσότερους από 20 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Η Condor θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό την τρέχουσα διαχείριση και ταυτόχρονα να επωφελείται από την διευρυμένη συνδεσιμότητα και τις επιχειρησιακές συνέργιες μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο μόλις ληφθούν οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες Αρχές προστασίας του ανταγωνισμού.

Ο  πολωνικός αεροπορικός όμιλος PGL, στον οποίο ανήκει η LOT, θα αποπληρώσει πλήρως το δάνειο -γέφυρα ύψους 380 εκατ. ευρώ, που έλαβε η Condor από τη γερμανική κρατική τράπεζα KfW. Σημειώνεται ότι για την τουριστική αγορά της Γερμανίας, η Condor είναι η αεροπορική εταιρεία με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς για τη χώρα μας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Condor  είπε ακόμη ότι οι πελάτες, οι tour operators και τα ταξιδιωτικά γραφεία μπορούν πλέον  να κάνουν κρατήσεις με ασφάλεια όπως και στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την γερμανική ιστοσελίδα www.fvw.de,  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Condor χαρακτήρισε τη αγορά ως την “καλύτερη δυνατή συμφωνία”.

Ο στόχος είναι οι 20 εκ. επιβάτες αναφέρει το δημοσίευμα της Hessenschau ενώ η  οικονομική εφημερίδα finanzen.at έχει ως τίτλο άρθρου “Ομοσπονδιακή κυβέρνηση: Η πώληση της Condor είναι ένα καλό σήμα”.

Τέλος το οικονομικό περιοδικό manager magazin αναφέρει ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να πετάει με το δικό της λογότυπο.

Διαφήμιση