Αρχική Ανακύκλωση Δημοπρατούνται 17 Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Δημοπρατούνται 17 Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων

0
σκουπίδια ΑΣΑ
Διαφήμιση

H επιτάχυνση των διαδικασιών για την έγκαιρη δημοπράτηση -και αντίστοιχα την απορρόφηση χρηματοδότησης άνω των 400 εκατ. ευρώ17 Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων σε όλη την επικράτεια, αποτελεί βασικό στόχο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αυτό έκανε σαφές ο Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος στη διάρκεια της  περιοδείας του στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Οι πρώτες 6 δημοπρατήσεις

IMG 2191 Ο κ. Γραφάκος συναντήθηκε με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄ βαθμού, καθώς και με τους επικεφαλής Φορέων Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), που είναι υπεύθυνοι για τη δημοπράτηση 6 Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμάτων στα Τρίκαλα, τη Λάρισα, τον Βόλο, τη Χαλκίδα, τη Λαμία και τη Φωκίδα.

«Εργαζόμαστε για κάθε μία περίπτωση Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων ξεχωριστά, με όλους τους υπεύθυνους δημοπράτησης, προκειμένου να γίνουν όλα όπως πρέπει. Οφείλουμε όλοι μαζί να κερδίσουμε έγκαιρα την αντίστοιχη χρηματοδότηση και η χώρα να αποκτήσει τις απαιτούμενες Μονάδες Διαχείρισης Απορριμμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Μόνο τέσσερις οι μονάδες​

Σκουπίδια

Υπενθυμίζεται ότι σε όλη την Ελλάδα, λειτουργούν σήμερα μόνον 4 σύγχρονες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στην Κοζάνη, τις Σέρρες, τα Γιάννενα και τα Χανιά και 2 πεπαλαιωμένες που χρήζουν αναβάθμισης, στην Αττική (Φυλή) και στην Κρήτη (Ηράκλειο).

Διαφήμιση