Αρχική Επιλεγμένα Έρχεται «μία από τις χειρότερες κακοκαιρίες» μέχρι σήμερα

Έρχεται «μία από τις χειρότερες κακοκαιρίες» μέχρι σήμερα

0
Βροχή, καταιγίδα, βροχόπτωση, κακοκαιρία
Έντονη βροχόπτωση στην Αθήνα, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Μία νέα κακοκαιρία, χειρότερη απ’ τις προηγούμενες, αναμένεται να “χτυπήσει” την Ελλάδα μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο καθηγητής, με ανάρτησή του στο Facebook προειδοποιεί ότι η κακοκαιρία θα “χτυπήσει” τη χώρα προς το τέλος του Ιανουαρίου, ενώ δεν αποκλείει τη πιθανότητα να πλήξει πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, το παγκόσμιο μοντέλο που χρησιμοποιούν «είδε με επιτυχία και τις 2 προηγούμενες ψυχρές εισβολές».

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου

Βροχή, καταιγίδα, βροχόπτωση, κακοκαιρία
Έντονη βροχόπτωση στην Αθήνα, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

«Γύρω στις 24 με 27 του μήνα το παγκόσμιο μοντέλο μας, δίνει νέα ισχυρή ψυχρή εισβολή πιθανόν την ισχυρότερη από όσες έχουμε δει μέχρι τώρα με την ισόθερμη των -10 με -12 στα 850hpa στα όρια της Αττικής και τον αντικυκλώνα μεταξύ Αγγλίας και Σκανδιναβίας να προσεγγίζει σε πίεση τα 1045hpa με κυκλωνογέννεση στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Φαίνεται για ανατολικοπροσήνεμη κατάσταση αν και μπορεί στην αρχή να αφορά και τα κεντρικοβόρεια.

Θυμίζω πως το παγκόσμιο μοντέλο μας είδε με μεγάλη επιτυχία και τις 2 προηγούμενες ψυχρές εισβολές, οπότε καλό είναι να ετοιμαζόμαστε.»

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here