Αρχική Καταστροφές Αυστραλία: Μετά τις φονικές πυρκαγιές ήρθαν ακραία καιρικά φαινόμενα

Αυστραλία: Μετά τις φονικές πυρκαγιές ήρθαν ακραία καιρικά φαινόμενα

0
AP 20018216234728
Διαφήμιση

Δεν αρκούσαν οι φονικές πυρκαγιές που άφησαν πίσω τους εικόνες αποκάλυψης, τώρα η Αυστραλία πλήττεται και από ακραία καιρικά φαινόμενα, με ένα συνδυασμό αμμοθύελλαςσφοδρών χαλαζοπτώσεων και έντονων βροχοπτώσεων.

Κίνδυνος για πλημμύρες

Στην ευρύτερη πολιτεία της Μελβούρνης μαίνονται ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ και στην Καμπέρα σημειώθηκαν έντονες χαλαζοπτώσεις, με πολλά δέντρα να ξεριζώνονται.

Στην Βικτώρια, όπου εξακολουθούν να μαίνονται πυρκαγιές, οι βροχοπτώσεις της νύχτας βοήθησαν τους πυροσβέστες προκαλώντας ένα αίσθημα ανακούφισης, ωστόσο οι Αρχές προειδοποίησαν για τους κινδύνους που ενδέχεται να τις συνοδεύουν, και κυρίως για τις κατολισθήσεις.

Η μετεωρολογική υπηρεσία κάλεσε τους κατοίκους της Νέας Νότιας Ουαλίας να προετοιμαστούν για την άφιξη ισχυρής καταιγίδας. «Έντονες καταιγίδες κινδυνεύουν να προκαλέσουν υλικές ζημιές, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται και ισχυροί άνεμοι, αλλά και κάποιες χαλαζοπτώσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμύρες» ανέφερε σε προειδοποίησή της.

Αμμοθύελλα σκέπασε τη Νέα Νότια Ουαλία

Την ίδια ώρα ένα τεράστιο σύννεφο κόκκινης σκόνης κάλυψε αρκετές πόλεις της Νέας Νότιας Ουαλίας. Κάτοικοι έχουν καταγράψει εντυπωσιακές εικόνες ενός τοίχους σκόνης. Κάποιοι περιέγραψαν πως στη μέση της ημέρας τα πάντα σκοτείνιασαν.

«Ειλικρινά έμοιαζε με σκηνές από την αποκάλυψη, ένα τεράστιο σύννεφο που πλησίαζε, πραγματικά εντυπωσιακό, όμως θα προτιμούσα να έφερνε βροχή και όχι σκόνη», σχολίασε η Άσλεϊ Χαλ που ζει στην πόλη Ντάμπο, την πολυπληθέστερη της Νέας Νότιας Ουαλίας μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP και Reuters.

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC, The Australian

Διαφήμιση