Αρχική Επιλεγμένα Αυστραλία: Μετά από 3 μήνες τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά

Αυστραλία: Μετά από 3 μήνες τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά

0
Φωτιές στην Αυστραλία

Χρειάστηκαν 3 μήνες, 27 νεκροί, σχεδόν 1,25 δισεκατομμύρια απανθρακωμένα ζώα και αμέτρητα κατεστραμμένα δέντρα και θάμνοι, μέχρι να καταφέρουν οι πυροσβέστες της Αυστραλίας να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία.

Το πυροσβεστικό Σώμα κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τη μεγαλύτερη φωτιά, στην ορεινή περιοχή Γκόσπερς, βορειοδυτικά του Σίδνεϊ. Δεκάδες άλλες φωτιές που μαίνονται στην Αυστραλία έχουν επίσης τεθεί υπό έλεγχο.

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή αυτή σήμερα ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Σέιν Φιτζσίμονς δήλωσε ότι «μένει μία μικρή περιοχή, όμως η πρόβλεψη για περιορισμό (της πυρκαγιάς) είναι ελπιδοφόρα».

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένονται βροχοπτώσεις, γεγονός που θα βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι προβλέπει έως και 50 χιλιοστά βροχής για την τρέχουσα εβδομάδα, σε πολλές από τις πληγείσες περιοχές.

Εκδήλωση για τα ζώα και τον Ερυθρό Σταυρό

Οι πυρκαγιές που συνδέονται με την αυξημένη ξηρασία που γνωρίζει η Αυστραλία τα τελευταία χρόνια, επιδεινώθηκαν από την κλιματική αλλαγή, προκάλεσαν μεγάλο κύμα αλληλεγγύης σε όλο τον πλανήτη.

Οι δωρεές ξεπερνούν κάθε προσδοκία και είχαν ως στόχο την υποστήριξη των κατοίκων αλλά και των ζώων που επλήγησαν να ρέουν.

Μάλιστα, το προσεχές Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί στο Σίδνεϊ εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Ερυθρό Σταυρό και τα άγρια ζώα.

Σε αυτή θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο Αμερικανός τραγουδιστής Alice Cooper, η Βρετανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Ολίβια Νίουτον –Τζον και το συγκρότημα Queen.

Πολιτικό πλήγμα

Στο πολιτικό πεδίο το ποσοστό δημοτικότητας του συντηρητικού πρωθυπουργού της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον υπέστη βαρύ πλήγμα, κυρίως εξαιτίας των χειρισμών του στην κρίση των καταστροφικών πυρκαγιών τους τελευταίους μήνες, όπως καταγράφει δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο Μόρισον είδε τη δημοτικότητά του να πέφτει κατά οκτώ εκατοστιαίες μονάδες από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Newspoll που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «The Australian».

Την ίδια ώρα, μιλώντας τον τηλεοπτικό σταθμό ABC, ο Μόρισον δήλωσε ότι είναι «απαραίτητο» να συσταθεί μια επιτροπή έρευνας για τις πυρκαγιές.

Ο Μόρισον αναγνώρισε την οργή των Αυστραλών μπροστά στις πυρκαγιές αυτές που έχουν ήδη καταστρέψει μια περιοχή ίση με το μέγεθος της Πορτογαλίας.

«Τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε την πολιτική μας σε αυτό τον τομέα για να μειώσουμε ακόμη περισσότερο τις εκπομπές (αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου) και θα το κάνουμε χωρίς να επιβάλουμε φόρο στον άνθρακα, χωρίς να αυξήσουμε την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και χωρίς να κλείσουμε τις παραδοσιακές μας βιομηχανίες που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα», τόνισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here