Αρχική Περιβάλλον Η τάση του καιρού μέχρι τα Χριστούγεννα

Η τάση του καιρού μέχρι τα Χριστούγεννα

0
kairos
Διαφήμιση

Τις επόμενες ημέρες η χώρα μας θα επηρεαστεί από δύο διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από τα δυτικά με αποτέλεσμα οι άνεμοι να στραφούν σε νοτιάδες και να ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Με την κατάρρευση του αντικυκλώνα, αρχικά  την Παρασκευή και το Σάββατο (20-21/12) θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, και από την Κυριακή (22/12) και στα υπόλοιπα. Από τη Δευτέρα (23/12) οι άνεμοι στρέφονται σε βοριάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών από το Hellenic Weather:

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου
  • Την Παρασκευή στα δυτικά,τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά, έως το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακά από το βράδυ θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου
  • Το Σάββατο αρχικά στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχέςΣποραδικές καταιγίδεςκυρίως στα δυτικά πιθανώς τοπικά ισχυρές από το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, στο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.
Κυριάκη 22 Δεκεμβρίου
  • Την Κυριακή στα δυτικά και βαθμιαία έως το απόγευμα στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και βαθμιαία στα πελάγη πιθανώς τοπικά έως 9 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου
  • Τη Δευτέρα (23/12) στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια -παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες.
    Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα στα βορειοδυτικά.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Τρίτη 24 Δεκεμβρίου
  • Παραμονή Χριστουγέννων, στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια. Παροδικές
    χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στο Ιόνιο, κυρίως στα νότια.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα πελάγη 8 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.
Ο καιρός των Χριστουγέννων 2019

Σύμφωνα και με τα νεότερα στοιχεία, τα φετινά Χριστούγεννα (25/12/2019) θα περάσουν με καλό καιρό και ψύχρα τις νυκτερινές ώρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι τα παρόντα στοιχεία δεν μας επιτρέπουν ακόμα να διεξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για τον καιρό που θα επικρατήσει τις υπόλοιπες μέρες των εορτών.

Για την πρόγνωση σημείων μεταβείτε στην ενότητα «πρόγνωση καιρού»

Διαφήμιση