Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε “Ελ. Βενιζέλος”: Υποψήφιο για το πιο “πράσινο” αεροδρόμιο της Ευρώπης

“Ελ. Βενιζέλος”: Υποψήφιο για το πιο “πράσινο” αεροδρόμιο της Ευρώπης

0
Ελ. Βενιζέλος
Διαφήμιση
Τον τίτλο του πιο «πράσινου» αεροδρομίου της Ευρώπης διεκδικεί το «Ελ. Βενιζέλος», θέτοντας ως στόχο τις μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2025.
Για να το επιτύχει, ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ, Ιωάννης Παράσχης υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με τον γενικό διευθυντή του ACI (Airport Council International) Europe, Ολιβιέ Γιάνκοβιτς.

Δράσεις

DAA EMISSIONS 1300x732 630x354

Οι δράσεις που θα υιοθετήσει το αεροδρόμιο της Αθήνας χωρίζονται σε δυο φάσεις: στις απευθείας και μη απευθείας εκπομπές. Ξεχωρίζουν η προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων, και η χρήση βιοκαυσίμων.

Η παραπάνω συμφωνία έγινε κατά το 7ο Συμπόσιο ACES (Airport Chief Executives Symposium), το οποίο επικεντρώθηκε φέτος στο ζήτημα της αειφόρου ανάπτυξης και της κλιματικής αλλαγής.

Νέα εποχή

Όπως τονίστηκε, τόσο η Αθήνα, όσο και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, οφείλουν να προετοιμαστούν για τη νέα εποχή, χωρίς να εμποδίσουν ταυτόχρονα την περαιτέρω ανάπτυξη τους, μέσω επενδύσεων και νέων υποδομών.«Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επενδύει στην ανάπτυξη, στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και στον ψηφιακό μετασχηματισμό», επισήμανε ο κ. Παράσχης.

Αύξηση των επιβατών

Σχετικά με τα επιχειρησιακά μεγέθη του «Ελ. Βενιζέλος», από το 2013 έως το 2019, σημείωσε άνοδο 103% (από τα 12,5 εκατ. στα 25,5 εκατ. εφέτος). Κρίσιμο μέγεθος αποτελούν οι διεθνείς επιβάτες / τουρίστες, οι οποίοι από 2,6 εκατ. το 2013 ενισχύθηκαν κατά 145% το 2019, καθώς άγγιξαν τα 6,4 εκατ.
Διαφήμιση