Αρχική Περιβάλλον ΕΜΠ: Εκδήλωση για την εκτός σχεδίου δόμηση

ΕΜΠ: Εκδήλωση για την εκτός σχεδίου δόμηση

0
115ad9e0eb2f36361fa222feae60e503
Διαφήμιση

Επιστημονική εσπερίδα με θέμα: «Τοπικός χωρικός σχεδιασμός & εκτός σχεδίου δόμηση» διοργανώνουν η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και η Επιστημονική Εταιρεία Δικαίου Πολεοδομίας και Χωροταξίας αύριο, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, και ώρα 5.30 μμ, στην αίθουσα τελετών του ΕΜΠ στην Πατησίων.

Στόχοι της εκδήλωσης

domhsh

  • Να αφουγκραστεί το βαθμό συναίνεσης στην ελληνική κοινωνία σε σχέση με την επαναδιαχείριση της εκτός σχεδίου δόμησης.
  • Να διερευνήσει τις δυνατότητες που έχει το τοπικό χωρικό σχέδιο προς την κατεύθυνση οργάνωσης της εκτός σχεδίου δόμησης.
  • Να συζητήσει τους τρόπους και τον βαθμό που ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν εφικτό.
  • Να θίξει το ρόλο των προδιαγραφών για τον σχεδιασμό και των πολεοδομικών σταθεροτύπων.
  • Να θέσει την ανάγκη διατύπωσης ποιοτικών κατευθύνσεων για τον σχεδιασμό που θα συγκροτούν συγχρόνως και μια εθνική πολιτική σε αυτόν τον τομέα.
  • Να συζητήσει πιθανές ενότητες τέτοιων κατευθύνσεων με ειδικότερη στόχευση προς την εκτός σχεδίου δόμηση.

Οι ομιλητές

katargeitai i ektos sxediou domisi

Οι εργασίες της εκδήλωσης θα ξεκινήσουν με ομιλία του Δ. Μέλισσα, καθηγητή ΕΜΠ και θα συνεχιστούν με τις ομιλίες των:

  • Α. Σακελλαροπούλου, Προέδρου ΣτΕ: «Νομολογιακή αποτύπωση του πρώτου πολεοδομικού σχεδιασμού για την εκτός σχεδίου δόμηση»
  • Δ. Οικονόμου, Υφυπουργού ΠΕΝ: «Άξονες πολιτικής για την οργάνωση του εξωαστικού χώρου».

Θα συμμετάσχουν επίσης οι: Κ. Μενουδάκος, επίτιμος Πρόεδρος ΣτΕ, Γ. Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ, Ε. Κλαμπατσέα, αν. Καθηγήτρια ΕΜΠ, τ. ΓΓ. ΥΠΕΝ. , Γ. Μιχαήλ, Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, Αντιπρόεδρος ΕΛΛΕΤ, Ντ. Γαλάνη, Γενική Διευθύντρια Πολεοδομίας ΥΠΕΝ.

Η συζήτηση

Θα ακολουθήσει συζήτηση «Στρογγυλής Τραπέζης» με συντονιστή τον Κ. Σερράο, καθ. ΕΜΠ και αντιπρόεδρο ΕΛΛΕΤ, προκειμένου να αναλυθούν α. οι θέσεις για τη διαχείριση της Εκτός Σχεδίου Δόμησης β. ο ρόλος του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου στη διαχείριση της Εκτός Σχεδίου Δόμησης γ. οι επιμέρους αναγκαίες δράσεις και οι πιθανώς απαραίτητες σχετικές ποιοτικές κατευθύνσεις για τον σχεδιασμό του χώρου.

 

Διαφήμιση