Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Στην COP25 o Κωστής Χατζηδάκης

Στην COP25 o Κωστής Χατζηδάκης

0
https cdn.cnn.com cnnnext dam assets 191202125415 cop25 madrid

Στη Μαδρίτη θα βρίσκεται ο Κωστής Χατζηδάκης για να συμμετάσχει στις της 25ης Διάσκεψης του για την Κλιματική Αλλαγή (COP25), όπου θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες και τις δεσμεύσεις της χώρας μας στο κρίσιμο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Φύση και πολιτισμός

845e2dae35d4c8f18b5645e5b500d521 XL

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει ειδική εκδήλωση, με τίτλο «Οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην πολιτιστική και φυσική κληρονομιά». Η  εκδήλωση αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που είχε ανακοινώσει στην Ειδική Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα τον Σεπτέμβριο, προαναγγέλλοντας τη διοργάνωση σχετικής διεθνούς Διάσκεψης Κορυφής στην Αθήνα σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων εντός του 2020.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Κ. Χατζηδάκης, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού  Λίνα Μενδώνη, ο εκπρόσωπος της χώρας για την Κλιματική Αλλαγή Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Καρτάλης, Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τις Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα μνημεία, η Υπουργός Περιβάλλοντος της Αιγύπτου Yasmine Fouad και εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών, όπως του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, της UNESCO, του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών και του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNSDSN).

Οι συναντήσεις

Greta Thunberg 2

Πέραν αυτών, στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο κ. Χατζηδάκης, μεταξύ των άλλων  θα συναντηθεί:

  • με τον Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ Yuval Steinitz,
  • τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κύπρου Κώστα Καδή.
  • τον Επικεφαλής της Διακυβερνητικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ Hoesung Lee.

Χωρίς άνθρακα, αλλά με…

COP25

Επιπλέον, ο Κωστής Χατζηδάκης θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του Powering Past Coal Alliance –πρωτοβουλία του Καναδά και του Ηνωμένου Βασιλείου- στην οποία θα ανακοινώσει τη συμμετοχή της στη διεθνή συμμαχία για τη μετάβαση στην εποχή μετά τον άνθρακα.

Τέλος, θα συναντηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη της ισπανικής πετρελαϊκής εταιρείας Repsol, που έχει αποκτήσει δικαιώματα για και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε 3 οικόπεδα στη Δυτική Ελλάδα.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here