Αρχική Διάστημα Η NASA στέλνει τις πρώτες… κούκλες στο Φεγγάρι

Η NASA στέλνει τις πρώτες… κούκλες στο Φεγγάρι

0
AstroRad
Διαφήμιση

Η διαστημική υπηρεσία NASA προγραμμάτισε να στείλει μέσα στο 2020 δύο κούκλες που θα φτάσουν μέχρι το φεγγάρι για έναν πολύ σημαντικό σκοπό: να δοκιμάσουν τις νέες στολές που προστατεύουν τους ανθρώπους από την ακτινοβολία του Διαστήματος.

Οι κούκλες έχουν ονομαστεί Helga και Zohar και θα σταλούν στο φεγγάρι με το διαστημικό σκάφος Orion του προγράμματος Artemis I. Αποτελούνται από 38 «φέτες» πλαστικού που ομοιάζουν στα διαφορετικά επίπεδα πυκνότητας του ιστού, των οστών και των οργάνων του γυναικείου σώματος.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, θα φέρουν επίσης και 5.600 αισθητήρες ώστε να μετρηθούν επακριβώς τα επίπεδα ακτινοβολίας που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι αστροναύτες στο μέλλον.

AstroRad 3

Τα ειδικά γιλέκα AstroRad είναι μια δημιουργία της ισραηλινο-αμερικανικής StemRad και, σύμφωνα με τις γήινες δοκιμές τουλάχιστον, είναι ικανά να προστατεύσουν τους αστροναύτες από την κοσμική ακτινοβολία.

Όπως ανακοινώθηκε προσφάτως, η Zohar θα είναι η τυχερή κούκλα που θα φορά το γιλέκο, ενώ η Helga θα αντιμετωπίσει απροστάτευτη την κοσμική ακτινοβολία.

Διαφήμιση