Αρχική Διάστημα Η NASA θα στείλει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι με το πρόγραμμα...

Η NASA θα στείλει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι με το πρόγραμμα Artemis

0
Αστρονομία - Διαστημόπλοιο - NASA
Διαφήμιση

Η NASA αποκάλυψε την Δευτέρα 13 Μαΐου ότι θα στείλει ξανά ανθρώπους στο φεγγάρι μέχρι το 2024. Το πρόγραμμα ονομάζεται Artemis και διαδέχεται το γνωστό πρόγραμμα Apollo μέσω του οποίου η διαστημική υπηρεσία μπόρεσε να στείλει τους πρώτους ανθρώπους στο φεγγάρι τις δεκατιές του ’60 και του ’70.

Με το πρόγραμμα Artemis η NASA σκοπεύει να στείλει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι μαζί με έναν άντρα αστροναύτη. Η ανακοίνωση του προγράμματος έγινε αμέσως μετά την αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα αυξήσει τον ετήσιο προϋπολογισμό της διαστημικής υπηρεσίας κατά $1.6 δισεκατομμύρια. Η αύξηση του προϋπολογισμού έγινε καθαρά για να στείλουν ξανά ανθρώπους στη Σελήνη.

Το πρόγραμμα Artemis είναι ακόμα στα πρώτα του στάδια. Η NASA θα πρέπει να αναπτύξει νέα μηχανήματα, όπως κάψουλες προσγείωσης, και ίσως νέο πύραυλο, αφού ο πύραυλος που αναπτύσσουν αυτή τη περίοδο για το βαθύ διάστημα δεν έχει δοκιμαστεί με ανθρώπους ακόμα. Επιπλέον ο προϋπολογισμός για το πρόγραμμα θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκέσσο.

Τι δήλωσε ο διευθυντής της NASA, Jim Bridenstine

Φεγγάρι - Σελήνη

«Πιστεύω ότι είναι πολύ ωραίο που 50 χρόνια μετά το Apollo, το πρόγραμμα Artemis θα στείλει τον επόμενο άντρα και την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι. Έχω μια κόρη που είναι 11 χρονών, και θέλω να είναι σε θέση να δει τον εαυτό της στον ίδιο ρόλο με τις επόμενες γυναίκες που θα πάνε στη Σελήνη,» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το πρόγραμμα πήρε το όνομά του από την Θεά Άρτεμις η οποία ήταν η δίδυμη αδερφή του Απόλλωνα, βασίλισσα των βουνών και των δασών, θεά του κυνηγιού και προστάτιδα των μικρών παιδιών και ζώων.

Πηγή: The Verge

Διαφήμιση