Αρχική Επιλεγμένα Γαλάζιες Σημαίες: Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα!

Γαλάζιες Σημαίες: Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα!

0
Ζάκυνθος Ελλάδα νησί
Ζάκυνθος
Διαφήμιση

Τη 2η θέση παγκοσμίως κατέλαβε η Ελλάδα στην κατάταξη των χωρών που κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία».

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, πεντακόσιες δέκα πέντε (515) ελληνικές ακτές, δεκαπέντε (15) μαρίνες και τέσσερα (4) σκάφη αειφόρου τουρισμού, είχαν την τιμητική τους ανάμεσα σε 47 χώρες.

Μάλιστα, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.797 ακτές, 695 μαρίνες και 67 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Ελλάδα παραλία

Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» ειδικά για την Ελλάδα, έγινε σήμερα στην Ακτή Βουλιαγμένης, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.

Τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» θα ανακοινωθούν σε επίσημη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Porto Carras Grand Resort στη Χαλκιδική, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2019.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here