Αρχική Ευζωία Δήμος Αθηναίων: Ο “χάρτης” της γιορτινής Αθήνας

Δήμος Αθηναίων: Ο “χάρτης” της γιορτινής Αθήνας

0
Christmas in Athens map 1024x576
Διαφήμιση

Να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα πολιτισμού, τέχνης, ψυχαγωγίας είναι ο στόχος του δημάρχου Αθηναίων για τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη ενόψει των Χριστουγέννων.

Το πρόγραμμα

christmasinathens 01 2019 external031219 696x413 (1)

Η περιγραφή του προγράμματος είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή:

  • 76 σημεία σε όλη την πόλη,
  • 60 καλλιτεχνικά σχήματα,
  • 50 συναυλίες και pop-up events,
  • 60 δράσεις για όλη την οικογένεια,
  • τρεις προβολές open air,
  • ένα pop-up μουσείο,
  • ένα παραμυθένιο χωριό,
  • μια φωτεινή διαδρομή,
  • εντυπωσιακά projection mappings και
  • αμέτρητες εκπλήξεις.

Μια μεγάλη γιορτινή σκηνή

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπακογιάννης, από τις 7 Δεκεμβρίου και για έναν ολόκληρο μήνα, «H Αθήνα μεταμορφώνεται σε μία απέραντη γιορτινή σκηνή και δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να πάρουμε κάτι από τη λάμψη των Χριστουγέννων. Με αυτές τις εκδηλώσεις προσπαθούμε να δώσουμε φως σε όλη την πόλη. Να γίνει σημείο προορισμού για τον τουρισμό που θα υποδεχθεί η πρωτεύουσα τόσο από όλη την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό”.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο

xristougenna stin athina to programma ton ekdiloseon

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, θα δώσει το έναυσμα για να φωταγωγηθεί η πόλη και το εντυπωσιακό φυσικό δέντρο που θα κοσμεί την πλατεία Συντάγματος, σε μια βραδιά με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια.

Highlight της βραδιάς το εκθαμβωτικό 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων.

Καθημερινά σε όλη την πόλη, ακόμα και στα πιο απρόσμενα σημεία, θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από 50 pop-up events, συναυλίες και χορευτικά shows.

We play your wish!

Η έναρξη των μουσικών εκδηλώσεων στο Σύνταγμα θα γίνει στις 21 και 22 Δεκεμβρίου με το Glasshouse project «We play your wish!», ένα πρωτότυπο jukebox από γυαλί. Διάσημοι djs, αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί συμπράττουν για καλό σκοπό.

Και υπαίθριο σινεμά

Από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου, η συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο θα μεταμορφωθεί σε ένα super cozy υπαίθριο σινεμά, σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς με οπτικοακουστικό show στην πλατεία Συντάγματος, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, και οικοδεσπότες της βραδιάς τον Θέμη Γεωργαντά και τη Νάντια Μπουλέ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: christmasinathens.gr

Διαφήμιση