Αρχική Ειδήσεις Πορείες μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Πορείες μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

0
mathitiki poreia
Διαφήμιση

Ήταν 6 Δεκεμβρίου 2008, όταν ο 15χρόνος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από αστυνομική σφαίρα στα Εξάρχεια και όπως κάθε χρόνο από τότε, έτσι και φέτος 11 χρόνια μετά, προγραμματίζονται πορείες μνήμης σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά οι πορείες:
  • Αθήνα: Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, η πρώτη, μαθητική πορεία για έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12:00. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στα Προπύλαια, ενώ η πορεία θα κινηθεί προς τη Βουλή. Η κεντρική πορεία στην Αθήνα θα ξεκινήσει στις 18:00 από τα Προπύλαια, και αναμένεται να δώσουν το «παρών» πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστές.
  • Θεσσαλονίκη: Στις 12.00, θα ξεκινήσει από την Καμάρα η μαθητική πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές πορείες μνήμης.
  • Πάτρα: Στις 12.00 θα ξεκινήσει και η μαθητική πορεία στην Πάτρα. Στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές πορείες και στην Πάτρα (Παράρτημα).
  • Υπόλοιπη Ελλάδα: Από τις 18:00 και πέρα έχουν ήδη προγραμματιστεί πορείες και συγκεντρώσεις σε Γιάννενα, Πρέβεζας, Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Σάμο, Κω, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.

grigoropoulos 1

Τα μέτρα της Αστυνομίας

Η ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου, να αποφευχθούν τα επεισόδια στην πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, θα θέσει από σήμερα, σε ισχύ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Βασική προτεραιότητα της ΕΛ.ΑΣ είναι η κεντρική πορεία στην Αθήνα, σε μια περίοδο που η αντιπαράθεση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και τις καταλήψεις, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

Σύμφωνα με το CNN, οι εντολές που έχουν δοθεί είναι τα μέτρα ασφαλείας να ξεκινήσουν από σήμερα και κυρίως να διασφαλιστούν κυβερνητικά κτήρια και αστυνομικά τμήματα. Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο να γίνουν στόχοι καταδρομικών επιθέσεων αστυνομικά τμήματα περιφερειακά της Αθήνας και για αυτό το λόγο έχει ζητηθεί να απομακρυνθούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα από τα σημεία και να αυξηθούν οι περιπολίες περιμετρικά ώστε να γίνει αμέσως αντιληπτή η οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

elas

Ανήμερα των εκδηλώσεων μνήμης, έχουν δοθεί εντολές για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση -ειδικά στη συγκέντρωση των μαθητών το πρωί. Όσον αφορά στη συγκέντρωση το απόγευμα, θα τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας από αέρος, με τα drone της ΕΛΑΣ να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Θα περιπολούν πάνω από όλα τα κτήρια για τον εντοπισμό μολότοφ, όπως είχε γίνει και στην επέτειο της 17 Νοέμβρη. Την ίδια ώρα, οι διμοιρίες στο κέντρο της Αθήνας θα ενισχυθούν και οι εποχούμενες περιπολίες θα αυξηθούν στα στενά των Εξαρχείων.

Διαφήμιση