Αρχική Καταστροφές Αμερικανικός κολοσσός γνώριζε για την κλιματική αλλαγή πριν από 53 χρόνια

Αμερικανικός κολοσσός γνώριζε για την κλιματική αλλαγή πριν από 53 χρόνια

0
Μόλυνση, εργοστάσια, φουγάρα
Διαφήμιση

Η ExxonMobil, μία γνωστή αμερικανική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου που εδρεύει στο Τέξας, γνώριζε για την κλιματική αλλαγή που προκαλεί ο άνθρωπος ήδη από τη δεκαετία του 1970.

Σύμφωνα με την μελέτη, η ExxonMobil γνώριζε επίσης και για τους κινδύνους της χρήσης ορυκτών καυσίμων, παρόλα αυτά παραπλάνησε εσκεμμένα την κοινή γνώμη και έκανε τα πάντα για να θέσει εν αμφιβόλω την άποψη της επιστήμης.

Το ίδιο έκανε και η βιομηχανία εκμετάλλευσης άνθρακα, και μάλιστα ακόμα παλιότερα!

Ξαναδιαβάζοντας προσεκτικότερα άρθρο που είχε δημοσιευτεί το 1966 στο περιοδικό «Mining Congress Journal», αποκαλύπτεται πως οι μεγάλοι του κλάδου γνώριζαν για τον δικό τους ρόλο στην κλιματική αλλαγή και την ατμοσφαιρική ρύπανση από τα μέσα της δεκαετίας του 1960!

Η αποκάλυψη και τα προφητικά λογια

Φουγάρα, κλιματική αλλαγή, μόλυνση

Την αποκάλυψη έκανε ο καθηγητής περιβαλλοντολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί, Chris Cherry, βρίσκοντας στο τεύχος του 1966 ένα άρθρο που έγραψε ο ίδιος ο James Garvey, πρόεδρος τότε της Bituminous Coal Research Inc.

Στο άρθρο πριν από 53 χρόνια, ο Garvey γράφει χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν ενδείξεις πως τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αυξάνονται ραγδαία ως αποτέλεσμα της καύσης των ορυκτών καυσίμων. Αν ο μελλοντικός ρυθμός αύξησης συνεχίσει όπως είναι σήμερα, προβλέπεται πως … η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας της Γης θα αυξηθεί και πως τεράστιες αλλαγές θα συμβούν στα κλίματα της Γης ως αποτέλεσμα».

Και συνεχίζει εξίσου… προφητικά: «Τέτοιες αλλαγές στην ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν λιώσιμο των πολικών πάγων, το οποίο, με τη σειρά του, θα καταλήξει σε πλημμύρες στις παράκτιες πόλεις, περιλαμβανομένων της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου».

Μπορείτε να βρείτε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.

Διαφήμιση