Αρχική Επιχειρείν 6,5 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από πλημμύρες-φωτιές

6,5 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από πλημμύρες-φωτιές

0
Μάτι
Διαφήμιση

Χρηματική ενίσχυση ύψους 1,4 εκατ. ευρώ δίνεται σε 87 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στους δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνος, που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017 αλλά και τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2018.

Η Περιφέρεια Αττικής

Μάτι

Την απόφαση υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και αποτελεί την πρώτη από μια σειρά αποφάσεων ένταξης, που υπολογίζεται συνολικά να ξεπεράσουν τα 6,5 εκ. ευρώ.

Η ενίσχυση αφορά επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούσαν στις πληγείσες περιοχές κατά την περίοδο των καταστροφικών συμβάντων, προκειμένου να καλύψουν την απώλεια εισοδήματος που σημειώθηκε το 2018 ως συνέπεια του δυσμενέστατου επιχειρηματικού περιβάλλοντος που διαμορφώθηκε.

451 επιχειρήσεις συνολικά

ΜΑΝΔΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ο οποίος ήταν 5 εκατ. ευρώ, αυξήθηκε στα 6,5 εκατ. ευρώ και δίδεται η δυνατότητα έγκρισης χρηματοδότησης (εφόσον πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις) για το σύνολο των 451 επιχειρήσεων που υπέβαλλαν αιτήσεις.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, στο επόμενο διάστημα θα ανακοινώνονται σταδιακά οι νέες αποφάσεις ένταξης για όσες επιχειρήσεις ολοκληρώνεται θετικά η αξιολόγησή τους.

Διαφήμιση