Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι…

Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι…

0
dinner
Διαφήμιση

Οι γιορτές είναι ήδη εδώ… άρα όπου να’ναι έρχεται και το οικογενειακό τραπέζι.

Είμαστε σίγουροι, πως σε ότι αφορά τα φαγητά και την παρέα, τα έχετε όλα κανονισμένα, ή θα τα έχετε όταν έρθει η ώρα, αλλά τι θα λέγατε να δημιουργήσετε ένα τραπέζι στολισμένο διαφορετικά απ’ότι συνήθως;

Άλλωστε μην ξεχνάτε πως οι πιο όμορφες αναμνήσεις, από την οικογένεια και τους φίλους σας, δημιουργήθηκαν πάνω σ’ένα τραπέζι

Δείτε μερικές από τις προτάσεις της ομάδας του Ecozen:

Καμπανάκια

kabanakia

Ξέρεις τι σημαίνουν τα καμπανάκια- είναι η ώρα των Χριστουγέννων!

Ντύστε το τραπέζι σας με ένα όμορφο τραπεζομάντιλο και προσθέστε μια πιατέλα με κηροπήγια και καμπανάκια στη μέση του τραπεζιού, όπως στην εικόνα.

Οικονομικά εορταστικά ευρήματα

fresh

Εξοικονομήστε χρήματα και φτιάξτε ένα μεγάλο τραπέζι γεμάτο με την οργάνωση μιας ποικιλίας κομματιών που θα βρείτε στην ύπαιθρο όπως ένα κλαδί δέντρου κομμένο, δέσμες από φρέσκο πεύκο και χειμωνιάτικα μούρα.

Φυσικά και πρωτότυπα

wood

Δημιουργήστε μια όμορφη βάση για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, τοποθετώντας ένα πανί υφάσματος και μια φέτα από ξύλο κάτω από τα σερβίτσια σας και ολοκληρώστε τη διακόσμηση  με ένα κομμάτι δεντρολίβανου ή έλατου και ένα κομμάτι ξύλου ή κανέλας. Προσθέστε, μια ταμπελίτσα για να τα δέσετε και γράψτε τα ονόματα των καλεσμένων σας.

Τις ξύλινες βάσεις μπορείτε να τις προμηθευτείτε από τους τοπικούς πωλητές ξύλων. Οι περισσότεροι από αυτούς θα σας κόψουν τις βάσεις στο μέγεθος που επιθυμείτε.

 Αρωματικός “εντυπωσιασμός”

portokali

Κόψτε μια δέσμη από φρέσκο έλατο, λίγα μούρα και τοποθετήστε τα σε μια πιατέλα. Προσθέστε μερικά κουκουνάρια. Βάλτε μερικά πορτοκάλια, στα οποία έχετε βάλει γαρύφαλλα, (όπως στην εικόνα).

Έτσι θα έχετε υπέροχη μυρωδιά στο κεντρικό σας τραπέζι.

Ανάποδα ποτήρια

potiria

Πάρτε 2-3 κολονάτα ποτήρια, βάλτε μέσα ένα κλαδί από έλατο ή ότι άλλο θέλετε. Γυρίστε το ανάποδα και τοποθετήστε ένα μικρό ρεσό πάνω του.

Φιόγκος για τις καρέκλες

karekles

Προμηθευτείτε μερικές κορδέλες. Φτιάξτε έναν φιόγκο γύρω από τις καρέκλες και ενδιάμεσα τοποθετείστε ένα μικρό στολίδι ή ένα κλαδάκι έλατου, ή ένα κλαδάκι πεύκου και ένα κουκουνάρι ή ότι άλλο σας αρέσει.

Στολισμένο κλαδί

kladia

Πάρτε ένα ψηλό βάζο, τοποθετήστε μέσα ένα αρκετά ψηλό κλαδί, και στολίστε το με στολίδια της αρεσκείας σας. Μπορείτε γύρω του να βάλετε μερικά κολονάτα ποτήρια γεμάτα μικρές μπάλες σε διάφορους χρωματισμούς.

***

Δημιουργήστε τις φετινές αναμνήσεις σας με όμορφες εικόνες… Καλές γιορτές!

Διαφήμιση