Αρχική Επιχειρείν Υδατοδρόμια: Δημιουργία δικτύου στην Πελοπόννησο

Υδατοδρόμια: Δημιουργία δικτύου στην Πελοπόννησο

0
Υδατοδρόμια
Διαφήμιση

Τη δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων για τις ανάγκες της Περιφέρειας Πελοποννήσου συζητά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Υποψήφιες πόλεις η Καλαμάτα, η Κυλλήνη, αλλά και περιοχές της Λακωνίας όπως η Μονεμβασιά και η Μάνη.

Αδειοδοτήσεις

Σε διαδικασία αδειοδότησης στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου βρίσκονται τα υδατοδρόμια σε Ναύπλιο και Νέα Κίο και στο Λουτράκι (δύο). Οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων πάντως αναμένεται να ξεκινήσουν το Μάιο του 2020 με τη λειτουργία των πρώτων υδρατοδρομίων σε Κέρκυρα, Πάτρα και Παξούς.

Νομοσχέδιο

Υδατοδρόμια

Το νομοσχέδιο που θα αφορά την κατασκευή και τη λειτουργία τους πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή έως τα τέλη Νοεμβρίου. Στόχος είναι να υπάρξει επανεκκίνηση των επενδύσεων, και να δημιουργηθεί δίκτυο υδατοδρομίων σε ολόκληρη τη χώρα.

Και σε λίμνες

Στα σκαριά τέλος, υπάρχουν σχέδια για να δημιουργηθούν υδατοδρόμια και σε 19 λίμνες: Τριχωνίδα, Βόλβη, Βεγορίτιδα, Βιστωνίδα, Κορώνεια, Μικρή Πρέσπα, Μεγάλη Πρέσπα, Ορεστιάδα (Καστοριάς), Παμβώτιδα Ιωαννίνων, Υλίκη, Δοϊράνη, Αμβρακία, Στυμφαλία (στην Κορινθία), Πετρών, Παραλίμνη, Καϊάφα, Οζερός, Βουλκαριά και Δύστος.

Διαφήμιση