Αρχική Υγεία - Διατροφή Τα επαγγέλματα που επιβαρύνουν την υγεία των γυναικών

Τα επαγγέλματα που επιβαρύνουν την υγεία των γυναικών

0
gunaikes
Διαφήμιση

Στο φετινό Ιατρικό Συνέδριο Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας που θα διεξαχθεί 16 – 18 Νοεμβρίου στη Φιλαδέλφεια, θα παρουσιαστούν στοιχεία από έρευνες, που δείχνουν ποια επαγγέλματα επιβαρύνουν σημαντικά την υγεία των γυναικών.

Μία πρώτη έρευνα σε γυναίκες έδειξε ότι οι κοινωνικές λειτουργοί, οι νοσοκόμες, αυτές που παρέχουν φροντίδα στο σπίτι σε ασθενείς που το έχουν ανάγκη και οι ταμίες έχουν χειρότερη υγεία από γυναίκες που ασχολούνται με άλλα επαγγέλματα.

Μ τη χρήση του εργαλείου “Life’s Simple 7” της ‘Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας, το οποίο μετρά την καρδιακή υγεία με βάση τις συνήθειες του τρόπου ζωής των γυναικών, εκτιμήθηκε η καρδιακή υγεία 65.000 γυναικών με μέσο όρο ηλικίας τα 63 έτη και οι οποίες έκαναν 20 διαφορετικά επαγγέλματα.

Το 13% των συμμετεχουσών δεν είχε καλή καρδιακή υγεία.

Συγκεκριμένα:

  • Οι κοινωνικές λειτουργοί ήταν 36% πιο πιθανό να έχουν καρδιακά προβλήματα.
  • Για τις ταμίες το ποσοστό αυτό έφτανε το 33%
  • Επίσης αυτές που εμπλέκονταν στον τομέα της φροντίδας είχαν 16% μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν προβλήματα με την καρδιακή λειτουργία. Συγκεκριμένα, το ποσοστό αυτό ήταν 14% για τις νοσοκόμες.

Η μελέτη αυτή αναδεικνύει τα επαγγέλματα των οποίων οι εργαζόμενες θα μπορούσαν να ωφεληθούν από προγράμματα υγείας στο χώρο εργασίας.

Η Κρίστιν Νιουμπάι, η επικεφαλής της συμβουλευτικής επιτροπής του ερευνητικού δικτύου “Go Red for Women“, υπογράμμισε τη σημασία αυτών των ευρημάτων ώστε οι γυναίκες να γνωρίζουν και να διαχειριστούν καλύτερα τους κινδύνους για την υγεία τους.

«Δεν είναι ποτέ αργά να σκεφτείς την υγεία της καρδιάς σου είτε είσαι 20, 30, 40, ακόμα και αν κινείσαι προς τα 60 ή τα 70. Είτε είσαι υγιής είτε πάσχεις από κάποια καρδιακή νόσο μπορείς πάντα να κάνεις περισσότερα», δήλωσε η ίδια.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση