Αρχική Μεταφορές Κίνα: Η Tesla παρουσίασε τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα

Κίνα: Η Tesla παρουσίασε τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα

0
Tesla
Διαφήμιση

Στην Κίνα παρουσίασε η Tesla τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκεύασε, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι πωλήσεις τους.

Τα πρώτα τρία ηλεκτρικά οχήματα είναι χρώματος μπλε, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρουσιαστούν στους δημοσιογράφους της χώρας και κατόπιν να μπουν στις αντιπροσωπείες με τιμή εκκίνησης περίπου 50.000 δολάρια.

Το εργοστάσιο της Κίνας σήμερα έχει μικρή γραμμή παραγωγής, όμως σύντομα και μετά τις συζητήσεις με την κυβέρνηση θα αποκτήσει την πιστοποίηση κατασκευής και ελπίζει μέχρι το τέλος του έτους να ξεκινήσει κανονικά η γραμμή παραγωγής.

Σύμφωνα με τον Robyn Denholm, Πρόεδρο της εταιρίας, η Tesla επιδιώκει να παράγει 3.000 ηλεκτρικά οχήματα το χρόνο.

Το εργοστάσιο στην Κίνα, κόστισε στην Tesla περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά θα βοηθήσει την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων να αποφύγει τα τιμολόγια εισαγωγής.

Ετοιμάζεται και το εργοστάσιο της Ευρώπης

Η εταιρεία του Ίλον Μασκ θα κατασκευάσει στο Βερολίνο το πρώτο εργοστάσιό της, στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος την Τρίτη παραλαμβάνοντας το βραβείο “Golden Steering Wheel” από τη γερμανική εφημερίδα «Bild».

Ο Μασκ είπε ότι η εταιρεία του θα χτίσει ένα κέντρο σχεδιασμού και μηχανολογίας στη γερμανική πρωτεύουσα. Στο εργοστάσιο, κοντά στο υπό κατασκευή νέο αεροδρόμιο της πόλης, θα παράγονται τα Μοντέλα 3 και Υ της Tesla, σύμφωνα με τους «Financial Times» και το πρακτορείο Reuters.

Η παραγωγή αναμένεται να αρχίσει εντός του 2021. «Η γερμανική μηχανολογία είναι εντυπωσιακή και αυτός είναι εν μέρει ο λόγος που εγκαθιστούμε το γιγα-εργοστάσιο της Ευρώπης στη Γερμανία», ανέφερε ο Μασκ, προσθέτοντας ότι στη χώρα αυτή έχουν κατασκευασθεί μερικά από τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Η είσοδος της Tesla στη Γερμανία είχε ξεκινήσει το 2016 με την εξαγορά της γερμανικής εταιρείας Grohmann Engineering, που ειδικεύεται στους βιομηχανικούς αυτοματισμούς.

Πληροφορίες από: Reuters, Bild, Financial Times, ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN, CarandDriver / Φωτογραφία: CarandDriver

Διαφήμιση