Αρχική Τουρισμός Τα νησιά Φερόε θα… κλείσουν για ένα Σαββατοκύριακο

Τα νησιά Φερόε θα… κλείσουν για ένα Σαββατοκύριακο

Τα αξιοθέατα θα είναι κλειστά αυτές τις μέρες
0
Νησιά Φερόε

Τα νησιά Φερόε ανακοίνωσαν ότι δεν θα δεχθούν τουρίστες αλλά μόνο εθελοντές που θα αναλάβουν να συντηρήσουν το τοπικό οικοσύστημα, για το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου του 2020.

Τα ξενοδοχεία θα είναι ανοιχτά και οι διεθνείς πτήσεις θα εκτελεστούν, όμως τα περισσότερα αξιοθέατα θα είναι κλειστά.

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές έχουν περιθώριο ως σήμερα στις 17:00 ώρα Ελλάδας να δηλώσουν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν σε αυτή την επιχείρηση καθαρισμού και συντήρησης, διευκρίνισε η υπηρεσία Τουρισμού των νησιών Φερόε στον ιστότοπό της.

Στη συνέχεια θα επιλεγούν τυχαία 100 άνθρωποι, οι οποίοι θα πληρώσουν μόνο για να μεταβούν στα νησιά, ενώ οι αρχές θα τους καλύψουν τα έξοδα για τη στέγαση και την τροφή για το Σαββατοκύριακο αυτό.

Νησιά Φερόε

«Το ευαίσθητο περιβάλλον κάποιων δημοφιλών τουριστικών προορισμών έχει υποστεί τις συνέπειες της αύξησης του αριθμού των επισκεπτών», είχε εξηγήσει η διευθύντρια της υπηρεσίας Γκούρι Χέγκααρντ τον προηγούμενο Μάρτιο, προτού διοργανωθεί για πρώτη φορά αυτή η επιχείρηση, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

«Οι περιοχές αυτές χρειάζονται βοήθεια για να παραμείνουν άθικτες» είχε προσθέσει.

Το 2019, 3.500 άνθρωποι είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να βοηθήσουν.

Γνωστό για τα εντυπωσιακά του τοπία, με απόκρημνους βράχους που υψώνονται σε ύψος μεγαλύτερο των τριάντα μέτρων πάνω από τις ακτές, το αρχιπέλαγος αυτό εκτείνεται σε 1.400 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μετρά 50.000 κατοίκους και 80.000 πρόβατα σε 18 νησιά.

Το 2018, 110.000 τουρίστες επισκέφθηκαν τα νησιά Φερόε, με τον αριθμό τους να αυξάνεται κατά 10% κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here