Αρχική Τεχνολογία Το ιατρικό ιστορικό των Αμερικανών συγκεντρώνει η Google

Το ιατρικό ιστορικό των Αμερικανών συγκεντρώνει η Google

0
Διαφήμιση

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Google συγκεντρώνει στοιχεία για την υγεία των Αμερικανών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, σε 21 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Η Google φέρεται να συνεργάζεται για τον σκοπό αυτό με την εταιρεία Ascension, η οποία ξεκίνησε την περασμένη χρονιά. Η ονομασία του σχεδίου είναι Project Nightingale και αφορά σε αποτελέσματα εξετάσεων, στοιχεία από τη νοσηλεία και από τις διαγνώσεις των ιατρών, προκειμένου να γίνει η σύνθεση του πλήρους ιατρικού ιστορικού ενός ασθενούς. Το σύστημα συγκεντρώνει επίσης το όνομα και την ημερομηνία γέννησης του ασθενούς, πάντοτε χωρίς τη συγκατάθεση του ιατρικού προσωπικού ή των ίδιων των ασθενών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα η Wall Street Journal, έχουν ήδη συγκεντρωθεί στοιχεία εκατομμύρια ασθενών, στα οποία φέρεται να απέκτησαν πρόσβαση περισσότεροι από 150 υπάλληλοι της Google.

Από την πλευρά της Ascension, εκφράστηκαν επιφυλάξεις αναφορικά με το δικαίωμα καταγραφής τέτοιων δεδομένων, αλλά ειδικοί προστασίας δεδομένων της Google διατείνονται ότι η συλλογή δεδομένων είναι σύννομη με βάση νομοθεσία του 1996, στις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει ότι μπορούν οι συνεργάτες των ιατρικών ιδρυμάτων να συγκεντρώνουν δεδομένα και να τα μοιράζονται με τους συνεργάτες τους, χωρίς να ενημερώνονται οι ασθενείς.

Η Google εκτιμάται ότι χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά με σκοπό τη δημιουργία πιο εξελιγμένου λογισμικού και την καλύτερη εκπαίδευση της Τεχνητής Νοημοσύνης μέσω machine learning.

Με πληροφορίες από: Ναυτεμπορική

Διαφήμιση