Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Πρωτοποριακές πράσινες παρεμβάσεις στον Δήμο Φυλής

Πρωτοποριακές πράσινες παρεμβάσεις στον Δήμο Φυλής

0
φωτφυλη1
Διαφήμιση

Υπάρχουν δήμοι που παρόλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν διαθέτουν ένα σύγχρονο όραμα και στόχους μακροπρόθεσμους.

Ένας από αυτούς φαίνεται ότι είναι και ο Δήμος της Φυλής. Με πρωτοβουλία του δημάρχου, και απώτερο σκοπό την αυτάρκεια του δήμου σε ηλεκτρική ενέργεια, η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο στην συνοικία του Αγίου Νικολάου.

Επίσης, τοποθετήθηκαν φωτοβολταϊκά πάνελ στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων και στο κτίριο που στεγάζονται η Τεχνική Υπηρεσία, η Πολεοδομία και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου (κτίριο πρώην Εφορίας).

Αυτοτέλεια σε ηλεκτρικό ρεύμα

FOTOBOLTAIKA DHMARXEIO2

«Προχωράμε σταθερά και με προσήλωση την ενεργειακή αναβάθμιση μέχρι να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η αυτοτέλεια του Δήμου μας σε ηλεκτρική ενέργεια» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. «Το σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, με τις πολιτικές που εφαρμόσαμε, ήδη καλύπτει για δεύτερη χρονιά φέτος τις ανάγκες του σε θέρμανση με φυσικό αέριο. Τώρα με τα φωτοβολταϊκά που τοποθετήσαμε, αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη “πράσινη” εγκατάσταση του Δήμου μας και αυτό είναι μόνο η αρχή” τόνισε.

Ενεργειακό πάρκο στον χώρο του ΧΥΤΑ

Επίσης, μέσα στο μήνα θα δημοπρατηθεί η δημιουργία Ενεργειακού Πάρκου στο χώρο του πρώην ΧΥΤΑ. «Η ενέργεια που θα παράγεται θα συμψηφίζεται με αυτήν που καταναλώνουν τα δημοτικά κτίρια. Από το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό σύστημα αναμένεται να παράγονται στα Άνω Λιόσια 15.400 kWh οι οποίες, σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, θα εξασφαλίσουν στο Δήμο για την επόμενη 20ετία, σημαντική εξοικονόμηση πόρων», πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας.

Διαφήμιση