Αρχική Ειδήσεις Thessaloniki Summit 2019: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ

Thessaloniki Summit 2019: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ

0
mitsotakis zaef
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο των εργασιών της διάσκεψης Thessaloniki Summit 2019, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ζόραν Ζάεφ.

Η πρώτη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας είχε γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, στον ΟΗΕ, στο πλαίσιο επαφών που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων.

Thessaloniki Summit

4ο Thessaloniki Summit 2019

Στις 14 και 15 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης, 3 πρωθυπουργοί, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και business leaders, θα συμμετάσχουν στο 4ο Thessaloniki Summit 2019, ορίζοντας την ατζέντα των εξελίξεων για τα επόμενα έτη σε Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Κύριο θέμα συζήτησης του 4ου Thessaloniki Summit θα είναι οι γεωστρατηγικές, οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη χώρα μας. Επίσης, στην ατζέντα είναι και θέματα που αφορούν:

  • την ενέργεια,
  • τις μεταρρυθμίσεις,
  • τις υποδομές,
  • τον χρηματοπιστωτικό τομέα και
  • τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος του ΣΒΕ, κ. Αθανάσιος Σαββάκης αναφορικά με το Thessaloniki Summit 2019 δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «…Οι εξελίξεις για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή κινούνται με εξαιρετική ταχύτητα. Εμείς στον ΣΒΕ γνωρίζουμε ότι ο βασικός μας ρόλος είναι να είμαστε αυτοί που θα χτίζουμε γέφυρες ανάμεσα στις επιχειρήσεις, την πολιτική και την κοινωνία. Να δημιουργούμε συνθήκες γόνιμου διαλόγου, φιλίας και προοπτικής με άξονα την περιφερειακή ανάπτυξη. Το Thessaloniki Summit είναι θεσμός όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή δημιουργώντας τον οδικό χάρτη των εξελίξεων…»

Το Thessaloniki Summit διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ) σε συνεργασία με τη Συμεών Γ. Τσομώκος (SGT) Α.Ε., και την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Το πλήρες πρόγραμμα του Thessaloniki Summit 2019 βρίσκεται εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαφήμιση