Αρχική Πολιτισμός Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στο Χεφέι της Κίνας

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στο Χεφέι της Κίνας

0
5
Η είσοδος του εκθεσιακού χώρου.
Διαφήμιση

Το μουσείο του USTC, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών της Ελλάδας, διοργανώνουν έκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων σε εκθεσιακό χώρο 220 τετραγωνικών μέτρων σε κεντρικό σημείο της πόλης Χεφέι της Κίνας.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 15 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου 2019. Η έκθεση παρουσιάζει την ιστορία των ερευνών για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, τα τελευταία αποτελέσματα της οποίας βασίστηκαν σε αναλύσεις με τη βοήθεια της πλέον προηγμένης τεχνολογίας, την κληρονομιά της τεχνολογίας του Μηχανισμού (αστρολάβοι, βυζαντινός ημερολογιακός υπολογιστής, astrarium του Τζοβάνι Ντόντι στην ιταλική αναγέννηση) και τις νέες προσπάθειες για τον εντοπισμό των χαμένων γραναζιών.

1
Ο Γενικός Γραμματέας του USTC καθηγητής Shu Gequn περιεργάζεται μοντέλο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Επεξηγηματικά πανό για τις αστρονομικές κινήσεις εισάγουν τον επισκέπτη, ο οποίος μπορεί να δει πολλά βίντεο καθώς και μοντέλα του μηχανισμού.

Το Χεφέι είναι μια ανερχόμενη πόλη της Κίνας με 8 εκατομμύρια κατοίκους. Η πόλη επενδύει στην έρευνα και καινοτομία και διαθέτει ένα από τα τρία πρώτα πανεπιστήμια της χώρας, το
University of Science and Technology of China (USTC).

2
Ο Γενικός Γραμματέας της Chinese Society of the History of Science and Technology καθηγητής Lu Dalong, με τον υπεύθυνο της έκθεσης εκ μέρους του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Θύμιο Νικολαΐδη μπροστά από διαφημιστική ταμπέλα της έκθεσης.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών είχε διοργανώσει την πρώτη μεγάλη έκθεση για τον Μηχανισμό το 2010 στην Αθήνα. Η έκθεση στο Χεφέι βασίζεται στον σχεδιασμό αυτής της πρώτης
έκθεσης και εμπλουτίζεται με πολλά νέα στοιχεία.

3
Ελληνικές σημαίες με το σήμα της έκθεσης σε δρόμο του Χεφέι.
Διαφήμιση