Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Χρηματοδότηση μικρών φωτοβολταϊκών για αγρότες-κτηνοτρόφους

Χρηματοδότηση μικρών φωτοβολταϊκών για αγρότες-κτηνοτρόφους

0
abf4cd4e48f3434c0daf2a13a45111e2
Διαφήμιση

Πακέτο ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας μικρών φωτοβολταϊκών μονάδων από αγρότες και κτηνοτρόφους, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας.

Στόχος του προγράμματος είναι ο μηδενισμός του ενεργειακού κόστους στην αλυσίδα παραγωγής των αγροτικών προϊόντων. «Επιθυμούμε, ο πρωτογενής τομέας της Οικονομίας να έχει σημαντικό ρόλο και λόγο στην μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στην μετά λιγνίτη εποχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας.

Ευνοϊκοί όροι

agrotika fotovoltaika 1280x720

Ο κ. Σκρέκας διευκρίνισε ότι το πακέτο περιλαμβάνει ευνοϊκούς όρους για τους υποψήφιους επενδυτές αγρότες, όπως χαμηλό επιτόκιο και περίοδο αποπληρωμής τα 15 έτη με ταυτόχρονη περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή της πρώτης δόσης του δανείου τα πέντε χρόνια.

«Έχουμε αποφασίσει να δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα στην δημιουργία μικρών αγροτικών φωτοβολταϊκών πάρκων για συμψηφισμό στην αδειοδότηση και την σύνδεσή τους στο ηλεκτρικό σύστημα. Οι σχετικές ρυθμίσεις θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα που αυτήν την περίοδο ετοιμάζει η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους εταίρους» επισήμανε.

Το αγροτικό πετρέλαιο

Όσον αφορά το αγροτικό πετρέλαιο, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση “αναζητά τα δημοσιονομικά μέτρα και τους τρόπους που θα μπορούσε να επαναφέρει σε ισχύ» και μελετά τα στοιχεία του προϋπολογισμού ώστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός “να μπορέσει να ανακοινώσει αυτό που περιμένουν να ακούσουν όλοι οι Έλληνες αγρότες».

Διαφήμιση