Αρχική Πολιτισμός Νοσηλευτές του Ερυθρού Σταυρού σε αρχαιολογικούς χώρους

Νοσηλευτές του Ερυθρού Σταυρού σε αρχαιολογικούς χώρους

0
sounio
Διαφήμιση

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την παροχή πρώτων βοηθειών σε δέκα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, το ΥΠΠΟ, το μνημόνιο συνεργασίας, υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη και τον Πρόεδρο του ΕΕΣ κ. Αντώνη Αυγερινό.

Με τη συνεργασία του ΥΠΠΟΑ και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα είναι δυνατή η αξιόπιστη και διαρκής παροχή πρώτων βοηθειών στους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων, καλύπτοντας την έλλειψη που σημειωνόταν έως πρόσφατα σε αυτόν τον τομέα, ενώ σε κάποιους αρχαιολογικούς χώρους ήδη υπάρχει η συνεργασία.

Το μνημόνιο συνεργασίας αφορά στους εξής χώρους:
  1. Ακροπόλεως Αθηνών
  2. Κνωσού
  3. Ακροπόλεως Μυκηνών και Θησαυρού Ατρέα
  4. Δελφών
  5. Επιδαύρου
  6. Σουνίου
  7. Αρχαίας Ολυμπίας
  8. Αρχαίας Κορίνθου
  9. Μυστρά
  10. Ακροπόλεως Λίνδου

Στην ανακοίνωσή του ΥΠΠΟΑ, αναφέρει πως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρέχει, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Υπουργείου, το απαιτούμενο φαρμακευτικό υλικό στους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και να διενεργεί επιμορφωτικά σεμινάρια στο προσωπικό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Χώρων και Απαλλοτριώσεων.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα διευκολύνει το έργο των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρέχοντάς τους τα απαιτούμενα μέσα.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, συγκροτείται κοινή Επιστημονική Ομάδα Εργασίας, η οποία θα παρακολουθεί την πρόοδο των εργασιών, καθώς και την εξέταση και επίλυση πρακτικών και τεχνικών θεμάτων. Η διάρκεια του μνημονίου είναι τριετής, όπου μετά τη λήξη του θα εξετασθεί η δυνατότητα επέκτασής του.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here