Αρχική Καταστροφές Πνίγεται η Βενετία – Οι χειρότερες πλημμύρες εδώ και 50 χρόνια

Πνίγεται η Βενετία – Οι χειρότερες πλημμύρες εδώ και 50 χρόνια

0
1567053 venetia 8
Διαφήμιση

Η Βενετία είναι εξοικειωμένη με τις καταρρακτώδεις βροχές – το ίδιο και οι, λιγοστοί πλέον, μόνιμοι κάτοικοί της αλλά και οι άφθονοι τουρίστες που την επισκέπτονται όλο τον χρόνο.

Ωστόσο, αυτές τις ημέρες η ιταλική πόλη χτυπήθηκε από την χειρότερη πλημμυρίδα των τελευταίων 50 χρόνων.

Βιβλική καταστροφή

1567051 venetia 7

Η πλατεία του Αγίου Μάρκου, που ούτως ή άλλως επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις υψηλές παλίρροιες, καθώς βρίσκεται σε ένα από τα χαμηλότερα μέρη της πόλης, πλημμύρισε ολοσχερώς. Το εξαιρετικά έντονο φαινόμενο “acqua alta”, που σημαίνει άνοδος των υδάτων, κορυφώθηκε φτάνοντας τα 1,87 μέτρα.

1567077 8 1 of 1

Οι αρχές ήχησαν τον συναγερμό πλημμύρας και κήρυξαν την πόλη σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης». «Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά υψηλή παλίρροια. Όλοι έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης », δήλωσε ο δήμαρχος Luigi Brugnaro.

1567071 venice33

Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται και η περίφημη Βασιλική του Αγίου Μάρκου ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής.

1567057 venetia 13

Τα νερά παρέσυραν τραπέζια και καρέκλες, καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν. To πολυτελές Palazzo Gritti, βυθίστηκε εν μέρει και έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Πηγή: LIFO

Διαφήμιση