Αρχική Ειδήσεις Πρωτιά του ΑΠΘ σε Διεθνή Διαγωνισμό Διαπραγματεύσεων

Πρωτιά του ΑΠΘ σε Διεθνή Διαγωνισμό Διαπραγματεύσεων

0
aristoteleio panepistimio
Διαφήμιση

Η Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατέκτησε το πρώτο βραβείο για την καλύτερη ομάδα διαπραγματευτών σε Διεθνή Διαγωνισμό Διαπραγματεύσεων (Ad hog Negotiation Competition Dubai), που διεξήχθη στις 5-7 Νοεμβρίου 2019, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Την Νομική Σχολή του ΑΠΘ εκπροσώπησαν στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε από διεθνείς επαγγελματικές ενώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της εναλλακτικής επίλυσης των διαφορών– την «ADR ODR International» και το «European Institute for Conflict Resolution»- οι φοιτήτριες Δήμητρα Καρακιουλάκη και Ελισάβετ Γκλαβίνη.

Την προετοιμασία τους είχε αναλάβει η απόφοιτη της ίδιας Σχολής, δικηγόρος- διαμεσολαβήτρια Ελένη Στυλιανού ενώ υπεύθυνος καθηγητής ήταν ο Δημοσθένης Λέντζης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν φοιτητές και φοιτήτριες Νομικών Σχολών ή Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Σιγκαπούρη, το Πακιστάν κ.α, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στο Dubai International Financial Center, ωστόσο ολοκληρώθηκε σε σκηνές οι οποίες στήθηκαν στην Αραβική έρημο.

Με βάση τα σενάρια των διάφορων γύρων διαπραγματεύσεων, η ομάδα του ΑΠΘ κλήθηκε να «παίξει» διάφορους ρόλους, όπως τους διευθυντές μεγάλων εταιρειών, τους υπευθύνους ανάληψης δημοσίων έργων στο Ντουμπάι και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης των Αραβικών Εμιράτων.

 

Διαφήμιση