Αρχική Διάστημα Μετονομάστηκε η Έσχατη Θούλη σε Άροκοθ

Μετονομάστηκε η Έσχατη Θούλη σε Άροκοθ

0
thouli

Μετά από έγκριση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης, η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), προχώρησε στη μετονομασία της Έσχατης Θούλης, γνωστής και ως «2014 MU 69», το πιο μακρινό αντικείμενο στο ηλιακό μας σύστημα που έχει ποτέ φθάσει διαστημικό σκάφος, σε «Άροκοθ» (Arrokoth).

Το νέο όνομα σημαίνει «ουρανός» στη γλώσσα μιας φυλής Ινδιάνων της Αμερικής των Powhatan, η οποία και έδωσε την έγκρισή της για να δοθεί το όνομα στο ουράνιο σώμα.

Η μετονομασία κρίθηκε σκόπιμη μετά από διαμαρτυρίες ότι η ονομασία Θούλη παρέπεμπε στους Ναζί, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η μυθική χώρα συμβόλιζε την υπερβόρεια καταγωγή τους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η πολιτικο-αποκρυφιστική Εταιρεία της Θούλης υπήρξε ένας από τους προδρόμους του Ναζιστικού Κόμματος στη Γερμανία.

Το σώμα Άροκοθ, πολύ πέρα από τον Πλούτωνα, είναι από τους χιλιάδες μικρούς παγωμένους κόσμους στη Ζώνη Κάιπερ. Είχε ανακαλυφθεί το 2014 με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble και είχε διέλθει από κοντά του το σκάφος New Horizons (Νέοι Ορίζοντες) της NASΑ την Πρωτοχρονιά του 2019.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here