Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Κινεζικές ενεργειακές επενδύσεις στην Κρήτη

Κινεζικές ενεργειακές επενδύσεις στην Κρήτη

0
διασυνδεση κρητης αττικης
Διαφήμιση

Η επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου είχε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, ειδικά όσον αφορά τον Πειραιά. Ωστόσο και η ενέργεια δεν έλειψε από την ατζέντα. Χθες μάλιστα υπογράφηκε συμφωνία από τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ Μανούσο Μανουσάκη και τον Πρόεδρο της State Grid Corporation of China, Kou Wei για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης της ηπειρωτικής Ελλάδας με την Κρήτη.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ και αναμένεται να επιλεγούν οι ανάδοχοι για τα καλωδιακά τμήματά του, μέσα από μειοδοτική διαδικασία, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών. Ο εν λόγω διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ και αφορά τη διπλή γραμμή μεταφοράς συνεχούς ρεύματος, που θα συνδέει την Κρήτη με το ηπειρωτικό δίκτυο μέσω της Αττικής.

Ηλιοθερμία

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο ίδιο πλαίσιο υπογράφτηκε συμφωνία συνεργασίας για τη δημιουργία του έργου MINOS, για την εγκατάσταση ηλιοθερμικού συστήματος 50MW στην Κρήτη, από τον Πρόεδρο της NUR Energie, Kevin Sara και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Prenecon-Green Energy Holdings Plc, Δημήτριο Μπούρα και από κινεζικής πλευράς από τον Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή της Industrial and Commercial Bank of China Chen Siqing και τον Πρόεδρο του China Energy Engineering Group Wang Jianping. Το συγκεκριμένο έργο εξασφαλίζει τη μεταφορά και χρήση προηγμένης κινεζικής τεχνολογίας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη, ώστε να ενισχυθεί σημαντικά η ενεργειακή αυτονομία του νησιού.

Διαφήμιση