Αρχική Περιβάλλον Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη: Ένα νέο brand name για την...

Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη: Ένα νέο brand name για την συμπρωτεύουσα

0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαφήμιση

Την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το Παραλιακό Μέτωπο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, παρουσίασε σε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Νέα ταυτότητα

Θεσσαλονίκη - Λευκός Πύργος

“Το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο θα αποτελέσει τη νέα ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και είναι το μεγαλύτερο στοίχημα όλων μας για την επόμενη δεκαετία. Η πρώτη φάση της μελέτης γι’ αυτή την οραματική παρέμβαση όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, ολοκληρώθηκε και την παρουσιάζουμε σήμερα, με στόχο να επαναβεβαιώσουμε όλοι τη βούλησή μας για την υλοποίηση του μεγάλου σχεδίου ενοποίησης και αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, μήκους 40 χλμ. από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι” επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας. “Είναι το μεγάλο στοίχημα της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το κοινό μας στοίχημα με τους επτά Δήμους και επιβάλλεται τη δέσμευσή μας να τη συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, χωρίς καθυστερήσεις».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι και εκπρόσωποι των επτά δήμων, που έχουν εκτάσεις στο παράκτιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης στο Θερμαϊκό Κόλπο, αντιπεριφερειάρχες, υπηρεσιακά στελέχη και η μελετητική ομάδα του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.

Παρακαταθήκη για το μέλλον

Θεσσαλονίκη

Όπως ανακοίνωσε, σε περίπου ένα μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους Δήμους και θα αρχίσει η δεύτερη και τελευταία φάση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020, ώστε να υποβληθεί το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για έγκριση από τα συναρμόδια Υπουργεία και για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
«Είναι, πέρα από συμβολική παρέμβαση, το μεγαλύτερο εμβληματικό και αναπτυξιακό έργο που σχεδιάστηκε και θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, μια παρακαταθήκη για το μέλλον της πόλης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι το πιο σημαντικό έργο που καλούμαστε να υλοποιήσουμε στη θητεία μας. Θα φέρει τη σφραγίδα όλων μας και γι’ αυτό πρέπει να αφοσιωθούμε σ’ αυτό το στόχο. Η μελέτη που παρουσιάζουμε είναι μια πρώτη καλή βάση συζήτησης. Το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι, που ανήκει σε όλους κι εμείς ενωμένοι θα καταφέρουμε να το ενοποιήσουμε και να το αναδείξουμε, αξιοποιώντας τα πολλαπλά οφέλη που έχει», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η πρώτη φάση

Ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας, μέλος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Τάκης Δούμας, παρουσίασε τα κύρια στοιχεία της πρώτης φάσης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, τους στόχους, τις προτάσεις των μελετητών ανά ενότητα και τις θετικές επιπτώσεις του στην αναπτυξιακή διαδικασία της Θεσσαλονίκης. «Ήταν μια δύσκολη μελέτη, λόγω του μεγέθους της και του αριθμού των εμπλεκομένων φορέων, όμως διασφαλίζει την ισόρροπα κατανεμημένη ανάπτυξη και προσδιορίζει το νέο brand name της Θεσσαλονίκης, επανασυνδέοντας οριστικά την πόλη με τη θάλασσα», υπογράμμισε.

 

Διαφήμιση