Αρχική Επιλεγμένα Άσκηση ετοιμότητας για τσουνάμι στην Κω (video)

Άσκηση ετοιμότητας για τσουνάμι στην Κω (video)

0
Tsunami Last Mile
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο του έργου «Tsunami Last Mile», πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας στο νησί της Κω, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Το σενάριο προέβλεπε σεισμό και στη συνέχεια προειδοποίηση για τσουνάμι, μέσω των πινακίδων έγκαιρης προειδοποίησης που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο νησί.

kos 1

Στη διάρκειά της καταγράφηκαν τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν, με τον αξιολογητή Ανδρέα Αντωνάκο από τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να δηλώνει ότι «καταγράφηκαν όλα τα ζητήματα και θα γίνει η έκθεση έτσι ώστε να επιλυθούν».

O γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης επεσήμανε ότι «για αυτόν τον λόγο γίνονται αυτές οι ασκήσεις, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα, αλλά και για να μην υπάρχει φόβος στους κατοίκους και στα παιδιά, που πρέπει να είναι ενημερωμένα και να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις».

Το έργο «Tsunami Last Mile», χρηματοδοτείτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η άσκηση

Στην άσκηση συμμετείχαν τα σχολεία του 3ου Δημοτικού και του Ιπποκράτειου  Λυκείου, με τους μαθητές να οδηγούνται στα σημεία συγκέντρωσης.

Η άσκηση διήρκεσε 4 ώρες και συμμετείχε το σύνολο του τοπικού συστήματος αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, η διοίκηση του δήμου, η πυροσβεστική, η αστυνομία, το λιμεναρχείο, η υπηρεσία ασθενοφόρων, ο Ερυθρός Σταυρός και εθελοντές, ενώ ενεργοποιήθηκε το πλήρες σύστημα όπως πίνακες, μεγάφωνα και σειρήνες.

kos

Με πληροφορίες από: vimatisko

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here