Αρχική Διάστημα NASA: Γιατί ανοίγει τα σφραγισμένα σεληνιακά δείγματα;

NASA: Γιατί ανοίγει τα σφραγισμένα σεληνιακά δείγματα;

0
NASA - σεληνιακά δείγματα
Διαφήμιση

Οι αστροναύτες της NASA από τις έξι αποστολές του Apollo που αποβιβάστηκαν στο Φεγγάρι, έχουν επιστρέψει στη Γη με περίπου 380 κιλά σεληνιακού υλικού. Αν και τα περισσότερα από αυτά τα ευρήματα έχουν μελετηθεί και αναλυθεί εξονυχιστικά, υπάρχουν και κάποια που παραμένουν σφραγισμένα, και τώρα η NASA αποφάσισε να ανοίξει δύο.

Η νέα έρευνα εντάσσεται στα πεπραγμένα του Apollo Next-Generation Sample Analysis (ANGSA) της υπηρεσίας και ο σκοπός είναι να αναλυθούν τα δείγματα με νέες τεχνικές που δεν ήταν διαθέσιμες πριν από 4 δεκαετίες, όταν και μελετήθηκαν.

NASA - σεληνιακά δείγματα

«Μπορούμε να κάνουμε μετρήσεις σήμερα που δεν ήταν δυνατές στα χρόνια του προγράμματος Apollo», λέει χαρακτηριστικά η Dr Sarah Noble του ANGSA, «η ανάλυση αυτών των δειγμάτων θα μεγιστοποιήσει τη συνεισφορά στην επιστήμη από το Apollo, επιτρέποντας ταυτοχρόνως σε μια νέα γενιά επιστημόνων να εκλεπτύνουν τις τεχνικές τους και να ετοιμαστούν για τις μελλοντικές εξερευνήσεις των σεληνιακών αποστολών που περιμένουμε στη δεκαετία του 2020 και μετά».

NASA - σεληνιακά δείγματα

Τα δείγματα που θα ξεσφραγιστούν προέρχονται από τις τρεις τελευταίες σεληνιακές αποστολές (Apollo 15, 16 και 17), αν και για την ώρα το ANGSA επικεντρώνεται σε δύο δείγματα από το Apollo 17.

Η NASA προγραμματίζει την επιστροφή του ανθρώπου στο Φεγγάρι μέσα στην επόμενη δεκαετία, με το Artemis Program να ανοίγει τον χορό πριν από τις πρώτες επανδρωμένες αποστολές κάποια στιγμή μετά το 2024…

NASA - σεληνιακά δείγματα

Διαφήμιση