Αρχική Ευζωία Υποψήφια για το βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2020 τα Χανιά

Υποψήφια για το βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2020 τα Χανιά

0
DHMOTIKH AGORA KYKLOFORIAKO
Διαφήμιση

Τα Χανιά είναι μια από τις 6 ευρωπαϊκές πόλεις που διεκδικούν το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι υπόλοιπες πόλεις -με αλφαβητική σειρά- είναι η Βαρσοβία (Πολωνία), το Évreux (Γαλλία), το Castelló de la Plana (Ισπανία), η Skellefteå (Σουηδία), και η Tartu (Εσθονία).

Διάσκεψη για τα άτομα με αναπηρία

Η νικήτρια του βραβείου και οι επιλαχούσες πόλεις θα ανακοινωθούν στις 29 Νοεμβρίου 2019 σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για την ευρωπαϊκή ημέρα ατόμων με αναπηρία στις Βρυξέλλες· την εκδήλωση διοργανώνει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από κοινού με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία.

Διευκολύνσεις στην πρόσβαση

χανια

Τα Βραβεία Προσβάσιμης Πόλης, που φέτος γιορτάζουν τη 10η επέτειό τους, αναγνωρίζουν πόλεις οι οποίες, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα, διευκολύνουν τα άτομα με αναπηρία και τους ηλικιωμένους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, σε παιδότοπους, σε περιβάλλοντα εργασίας, στα δημόσια μέσα μεταφοράς και στις τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών. Φέτος, 47 πόλεις από σε ολόκληρη την ΕΕ υπέβαλαν αιτήσεις. Νικήτρια του διαγωνισμού για το 2019 ήταν η Breda (Κάτω Χώρες).

Διαφήμιση